Home / Berita / Zahid mengingatkan ketua-ketua bahagian Umno tidak terlalu bercita-cita tinggi

Zahid mengingatkan ketua-ketua bahagian Umno tidak terlalu bercita-cita tinggi

SIMPANG RENGGAM: Pemimpin Umno bahagian tidak boleh terlalu bercita-cita tinggi dan mengharapkan untuk diletakkan sebagai calon pada pilihan raya umum akan datang, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi

Dr Ahmad Zahid berkata mereka perlu meletakkan kepentingan parti melebihi yang peribadi dalam membuat persediaan untuk pilihan raya.

“Kami tidak menjamin bahawa pemimpin-pemimpin Umno bahagian akan dipilih sebagai calon pada pilihan raya akan datang,” katanya pada majlis perasmian mesyuarat Umno Simpang Renggam bahagian di Dewan Muafakat Majlis Daerah Simpang Renggam di sini Sabtu lalu.

Dr Ahmad Zahid – yang juga Pemangku Timbalan Presiden parti itu – berkata hanya calon yang boleh menang dan disukai akan diletakkan sebagai calon untuk bertanding pada pilihan raya umum .

Beliau juga melahirkan keyakinan bahawa Johor akan kekal kubu Barisan Nasional dan Umno di bawah kepimpinan Menteri Besar, Datuk Mohamed Khaled Nordin.

“Hanya rakyat Johor tahu apa yang mereka mahu dan apa yang terbaik untuk mereka,” katanya sambil memuji kepimpinan Mohamed Khaled dalam mentadbir negeri dan Umno Johor.

Sementara itu, Mohamed Khaled berkata, 26 bahagian Umno Johor dan 2,340 cawangan akan terus menyokong Umno di peringkat kebangsaan.

Katanya, ia adalah perkara biasa bagi pemimpin Umno untuk datang dan pergi tetapi menambah bahawa parti itu akan kekal sebagai platform untuk orang Melayu.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.