Home / Teknologi / Yahoo melancarkan ‘Bilik berita’ untuk topik panas

Yahoo melancarkan ‘Bilik berita’ untuk topik panas

Anyone still interested?: The release of the mobile apps comes as Verizon is in the process of buying the core business of Silicon Valley-based Yahoo, and as the company is dealing with the aftermath of a hack of epic proportion. — AFP

Sesiapa yang masih berminat ?: Pembebasan aplikasi mudah alih datang sebagai Verizon adalah dalam proses membeli perniagaan teras Yahoo berpangkalan di Lembah Silikon, dan sebagai syarikat yang berurusan dengan selepas hack perkadaran epik. – AFP

SAN FRANCISCO: Yahoo melancarkan aplikasi mudah alih berita terbarunya, menggunakan kedua-dua algoritma dan pilihan pengguna untuk menghantar kemas kini yang paling relevan dengan sentuhan sosial.

Yahoo Newsroom, disesuaikan untuk peranti mudah alih yang dikuasakan oleh Android atau Apple sistem operasi, adalah langkah terkini Yahoo untuk mengatasi Facebook dan gergasi internet yang lain sebagai tempat utama untuk kemas kini berita.

Permohonan menggunakan algoritma dalam cara yang sama seperti Google dan Facebook dalam menyampaikan berita peribadi, tetapi juga membolehkan pengguna untuk menyesuaikan kandungan dan menawarkan pandangan mereka sendiri.

“Dalam menuju kepada pendekatan masyarakat yang sangat berkuasa, kami mahu memberi app identiti yang berbeza sekitar berita dan tempat di mana orang akan datang untuk berbual tentang berita,” kata Naib Presiden Yahoo Simon Khalaf kepada AFP dalam melancarkan aplikasi.

Yahoo berkata bahawa lebih daripada 300 juta orang setiap bulan datang ke tempat dalam talian untuk berkongsi pendapat mengenai berita besar.

“Ia adalah satu kitaran yang biasa dan boleh diramal: membaca, menonton, bertindak balas dan mengulangi,” kata Yahoo.

“The Yahoo Newsroom serba baru menjadikan ia lebih mudah untuk mencari kandungan berkaitan dengan anda, dan mengambil bahagian dalam perbualan sekitar isu-isu anda sukai.”

Aplikasi ini membolehkan orang meneroka topik yang ia merujuk kepada sebagai “Vibes, ‘” dan kemudian menyesuaikan kandungan yang sesuai dengan mata pelajaran yang dipilih.

“Anda kini boleh menulis rencana dari seluruh web – dengan reaksi anda – terus ke dalam Vibes tertentu untuk mencetuskan perbincangan,” kata Yahoo dalam jawatan.

“Dengan Newsroom, kami telah menggabungkan kandungan ini terbaik dalam kelasnya daripada Yahoo dan di seluruh web dengan pemberdayaan masyarakat.”

Pelepasan aplikasi mudah alih juga datang sebagai Verizon adalah dalam proses membeli perniagaan teras Yahoo berpangkalan di Lembah Silikon, dan sebagai syarikat yang berurusan dengan selepas hack perkadaran epik.

hack itu berlaku pada akhir tahun 2014 yang melibatkan kira-kira 500 juta pengguna di seluruh dunia, menurut pendedahan Yahoo bulan lepas.

Ia tidak segera jelas jika pendedahan itu akan memberi kesan penjualan perniagaan teras Yahoo untuk kumpulan telekom Verizon untuk US $ 4.8bil (RM19.86bil). – AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.