Home / Berita / ‘World Robot Summit’ datang ke Jepun pada 2020

‘World Robot Summit’ datang ke Jepun pada 2020

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

The robot olympics are coming to Japan in 2020, the same year that the eyes of the world will be on the summer games in Tokyo

Robot Sukan Olimpik yang datang ke Jepun pada tahun 2020, tahun yang sama bahawa mata dunia akan pada permainan musim panas di Tokyo

Tokyo (AFP) – The Sukan Olimpik robot yang datang ke Jepun pada tahun 2020, tahun yang sama bahawa mata dunia akan pada permainan musim panas di Tokyo .

Sebagai atlet manusia bahagian pertempuran untuk pingat, rakan-rakan droid canggih mereka juga akan dikunci dalam persaingan sengit di “World Robot Summit”.

kementerian perdagangan Jepun menjadi tuan rumah acara itu yang akan menampilkan “pertandingan dan pameran” yang melibatkan pelbagai mesin termasuk robot humanoid dan industri, kata seorang pegawai kerajaan semalam.

Tarikh sebenar dan lokasi acara itu masih belum ditentukan, dengan kementerian kini menjemput tawaran dari bandar-bandar di seluruh Jepun, yang terkenal dengan teknologi robot itu.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, negara ini telah menghantar robot bercakap ke angkasa sebagai rakan kongsi perbualan untuk angkasawan Jepun Koichi Wakata, sebagai sebahagian daripada projek untuk melihat bagaimana mesin itu boleh bertindak sebagai seorang sahabat bagi orang-orang yang terpencil.

Jepun juga telah menggunakan robot untuk mengisi pekerjaan sebagai pekerja dapur dan petani dalam usaha untuk menangani masalah kekurangan buruh yang dijangka menjadi lebih buruk kerana negara yang pesat peringkat umur.

Kerajaan berkata ia berharap untuk menarik robot berteknologi tinggi dari seluruh dunia bagi sidang kemuncak 2020.

Tokyo akan menjadi tuan rumah Sukan Olimpik Musim Panas 2020 bermula pada akhir bulan Julai tahun itu, diikuti oleh Paralimpik.

Asia tech adil terbesar – yang Cutting-Edge IT & Pameran Komprehensif Elektronik (CEATEC) -. Bermula berhampiran Tokyo minggu ini dengan pelbagai menggayatkan robot pada paparan

Kongsikan Artikel ini