Home / Teknologi / Western Digital melancarkan NAS produk untuk jurugambar

Western Digital melancarkan NAS produk untuk jurugambar

Wireless backup: The WD My Passport Wireless Pro can connect wirelessly to compatible cameras and can also double as a power bank.

sandaran Wireless: WD My Passport Wireless Pro boleh menyambung secara wayarles kepada kamera riba dan juga boleh berfungsi sebagai bank kuasa.

Penyelesaian storan mudah alih yang disasarkan terus pada jurugambar -. Itulah yang Western Digital rangkaian baru storan peranti (NAS) adalah semua tentang

Kedua-dua peranti NAS, iaitu My Passport Wireless Pro dan Pro My Cloud datang dengan ciri-ciri yang menjadikan ia lebih mudah untuk jurugambar dan juruvideo untuk melepaskan kandungan dari kamera mereka ke NAS.

Bagi jurugambar yang perlu data sandaran dalam bidang ini, ada yang My Passport Wireless Pro, satu pemacu mudah alih 3TB yang datang dengan 802.11ac Wi-Fi dan terbina dalam bateri lithium-ion supaya ia akan bekerja walaupun tidak ada akses kepada saluran keluar kuasa.

pemindahan Wireless imej untuk My Passport Wireless adalah mungkin dengan kamera WiFi yang dibolehkan yang serasi atau telefon pintar – Western Digital mendakwa kelajuan pemindahan data dunia sebenar untuk My Passport Wireless lebih 802.11ac boleh pergi sehingga 20 MB / s [

Jika anda mahu ia lebih cepat, walaupun, NAS mudah alih ini juga dilengkapi dengan 3.0 pembaca kad SD yang boleh melepaskan data anda kepada peranti di cepat 65MB / s.

Menurut Albert Chang, pengurus pemasaran produk kanan untuk rantau Western Digital Asia Pasifik, untuk memastikan integriti data daripada fail disalin dari kad kepada NAS, My Passport Wireless Pro melakukan bait ke bait perbandingan data ia salinan untuk pemacu.

Jika kamera anda menggunakan berlainan jenis kad penyimpanan, tidak pernah takut – My Passport Wireless Pro dilengkapi dengan USB 3.0 port yang akan menerima pembaca kad luaran dan pemacu USB yang lain

.

ciri-ciri kamera-centric yang lain termasuk sambungan kepada perkhidmatan Creative Cloud Adobe, yang membolehkan pengguna untuk menyalin dan mengedit foto menggunakan perkhidmatan awan Adobe dan kemudian salin semula ke dalam pemacu dan ke Awan.

terbina dalam bateri litium ion 6,400mAh yang Chang mengatakan akan berlangsung sehingga 10 jam atas tuduhan yang sama.

Menariknya, My Passport Wireless Pro juga boleh digunakan sebagai bank kuasa mudah alih untuk membantu caj telefon pintar anda – hanya pasangkan kabel caj ke port USB pada NAS.It bukan semua tentang kerja sama ada – Pasport Saya Pro Wireless datang dengan Plex pelayan media supaya anda boleh wayarles aliran turun filem atau muzik ke telefon pintar anda dengan apl Plex dipasang pada telefon pintar.

My Cloud Pro 2-bay dan 4-bay versi datang dengan sambungan untuk Adobe Creative Cloud supaya anda boleh menyalin, mengedit dan fail sandaran pada perkhidmatan Cloud Adobe juga.

Bagi pengguna yang lebih berminat untuk membuat sandaran data mereka di rumah, ada yang Cloud Saya Pro, yang datang dalam sama ada 2-bay atau 4-bay versi.

NAS ini berjalan pada 1.6GHz quad-core pemproses Intel Pentium N3710 dengan 4GB RAM yang menjadikan ia cukup kuat untuk NAS device.Just seperti My Passport Wireless Pro, Pro My Cloud datang dengan integrasi dengan Adobe Creative Cloud.

The NAS juga dilengkapi dengan Plex pelayan, tetapi senjata api yang ditambah bermakna bahawa ia boleh melakukan berasaskan perkakasan mengekod video dengan cepat supaya ia akan memainkan video anda dengan lancar di mana-mana peranti.

Versi 2-bay daripada Pro My Cloud datang dengan dua USB 3.0 pelabuhan, dua pelabuhan Gigabit Ethernet dan dua DC pelabuhan input bekalan kuasa (satu untuk bertindak sebagai lebihan a), manakala versi 4-bay mempunyai semua yang sama ciri-ciri tetapi dengan tiga pelabuhan USB.

My Cloud Pro boleh dibeli sama ada tanpa pemacu cakera keras atau bersama-sama dengan pemacu Red Western Digital.

My Passport Wireless Pro dan My Cloud Pro boleh didapati bulan ini dengan My Passport Wireless Pro 3TB datang pada RM1,099.

The Cloud Saya Pro tanpa cakera keras akan pergi untuk RM1,759 untuk versi 2-bay dan RM2,589 untuk versi tanpa cakera 4-bay.

2-bay Cloud Saya Pro dengan 4TB akan pergi untuk RM2,699, 8TB untuk RM3,279, 12TB untuk RM4,229 dan 16TB untuk RM4,599.

4-bay Cloud Saya Pro dengan 8TB juga dengan RM4,159, 16TB untuk RM5,749, 24TB untuk RM7,699 dan 32TB untuk RM7,999.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.