Home / Teknologi / wanita Perancis mendakwa YouTube cuba ‘melembutkan’ soalan untuk Juncker

wanita Perancis mendakwa YouTube cuba ‘melembutkan’ soalan untuk Juncker

Here's some aloe for that burn: The European Commission said Juncker “has spent 25 years in public life taking questions from some of the most seasoned journalists of our time. He neither needs nor would he allow anyone to attempt to soften up questions for him.” — Reuters

Berikut adalah beberapa aloe untuk membakar bahawa: Suruhanjaya Eropah berkata Juncker “telah menghabiskan 25 tahun di khalayak ramai kehidupan mengambil soalan daripada beberapa wartawan yang paling berpengalaman pada masa ini. Dia tidak perlu dan ia pula tidak akan membenarkan sesiapa sahaja untuk cuba untuk melembutkan sehingga soalan untuk dia “- Reuters

PARIS:. Seorang wanita Perancis yang ditemuramah Ketua Suruhanjaya Eropah Jean- Claude Juncker mendakwa dia berada di bawah tekanan daripada YouTube tidak bertanya soalan yang sukar.

Laetitia Nadji, yang berusia 30-an dan mempunyai 60,000 pengikut di saluran YouTube beliau di mana dia memberikan tips alam sekitar, telah dipilih untuk versi Eropah wawancara yang sama YouTube lakukan dengan Presiden Amerika Syarikat Barack Obama.

Beliau memilih untuk bertanya tentang dasar-dasar percukaian Luxembourg asli Juncker dan bagaimana negara anggota EU ditangani dengan keuntungan syarikat multinasional.

Dalam versi diedit wawancara yang disiarkan di YouTube, dia bertanya Juncker jika, bekas Menteri Kewangan dan Perdana Menteri Luxembourg, dia terbaik diletakkan untuk “menghentikan ketidakadilan ini”.

Nadji berkata YouTube menentang beliau bertanya soalan dan, dalam video dia mencatatkan Ahad, seorang pekerja syarikat milik Google cuba untuk berkata-kata kepadanya lebih awal daripada rakaman.

Dengan wajah yang pixellated, lelaki itu kedengaran memberitahu beliau: “Ia adalah satu persoalan yang amat sukar bagi Mister Juncker untuk menjawab kerana anda mendapat ke dalam syarikat dan melobi. Juga, anda tidak mahu menyinggung perasaan Suruhanjaya Eropah dan YouTube dan semua orang-orang yang beriman kepadamu. Sekurang-kurangnya, jika anda ingin mempunyai kerjaya yang panjang di YouTube “

Nadji berkata dalam jawatan kemudian di YouTube:”.. Pada satu ketika, saya merasa terancam “

Dalam temu bual itu, dia juga meminta Juncker apa yang dia fikir keputusan pendahulunya Jose Manuel Barroso untuk menyertai bank pelaburan AS Goldman Sachs.

Nadji berkata beliau terkejut bahawa berikutan temu bual itu, dia telah dipanggil ke pejabat Google, hanya akan ditawarkan kontrak selama setahun sebagai salah satu jenama “duta” itu.

Walaupun ia adalah “impian”, dia berkata dia menolaknya kerana dia tidak mahu “dimanipulasi”.

YouTube menafikan meletakkan tekanan ke atas Nadji, hanya mengatakan ia telah meminta beliau untuk menjadi “hormat” kepada Juncker.

Jurucakap berkata YouTube kesal bahawa “hukuman malang” dari pekerjanya telah ditafsirkan sebagai amaran.

Suruhanjaya Eropah menafikan ia telah diminta untuk melihat soalan-soalan terlebih dahulu.

Ia berkata Juncker “telah menghabiskan 25 tahun dalam kehidupan awam mengambil soalan daripada beberapa wartawan yang paling berpengalaman pada masa ini. Dia tidak perlu dan ia pula tidak akan membenarkan sesiapa sahaja untuk cuba untuk melembutkan sehingga soalan untuknya. “

Suruhanjaya menambah dalam satu kenyataan bahawa Juncker” sangat gembira “dengan temuduga. – AFP

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *