Home / Sukan / Vivian-Khe Wei mencari permulaan baru selepas Sukan Olimpik

Vivian-Khe Wei mencari permulaan baru selepas Sukan Olimpik

PETALING JAYA: National bahagian beregu wanita Vivian Hoo-Woon Khe Wei ditentukan untuk melepaskan tag under-pelajar cemerlang ‘mereka.

Mereka tidak tertarik sejak berpasangan di pertengahan tahun 2010.

perkongsian enam tahun

Vivian-Khe Wei telah menyaksikan mereka hanya menang satu gelaran – Gold Grand Prix Terbuka Indonesia pada tahun 2011.

Tetapi sekarang, disokong oleh jangka suku akhir di Sukan Olimpik Rio bulan lepas, pasangan ini sedang mencari untuk kembali ke 10 terbaik dunia menjelang akhir tahun.

World No. 13 Vivian-Khe Wei sedang mencari untuk berjaya dalam kedua-dua acara Superseries seterusnya -. Yang Terbuka Jepun, yang bermula di Tokyo pada hari Selasa, dan minggu depan Korea Terbuka

“Kami sedang mencari

untuk memulakan hidup baru selepas Sukan Olimpik. Mudah-mudahan, kita boleh membawa momentum dari Rio ke dalam kedua-dua datang kejohanan Superseries, “kata Vivian.

“Kami bergelut sepanjang tahun, tetapi Sukan Olimpik telah meningkatkan keyakinan kami.

“Saya fikir kita meletakkan salah satu persembahan yang terbaik di sana. Kami akan mengambil satu langkah pada satu masa … ia akan menjadi besar jika kita boleh memecah masuk ke dalam dunia 10 bahagian lagi (mereka No. 9 dan No 10 selama dua minggu pada bulan November tahun lepas). ”

pada Sukan Olimpik Rio, Vivian-Khe Wei memenangi hati semua rakyat Malaysia dengan paparan bersemangat mereka, terutamanya dalam 74 minit mereka 16-21, 21-18, kehilangan 9-21 suku akhir kepada emas akhirnya pemenang pingat Misaki Matsutomo-Ayaka Takahashi dari Jepun.

Vivian-Khe Wei adalah pemain pilihan kelapan pada Terbuka Jepun. Jika mereka boleh membersihkan dua halangan pertama mereka – terhadap dunia No. 55 Mayu Matsumoto-Wakana Nagahara dan pemain nombor satu dunia 270 Miki Kashihara-Miyuki Kato – maka mereka harus bertemu pemenang pingat perak Olimpik Christinna Pedersen-Kamilla Rytter Juhl dari Denmark pada suku akhir .

Rakyat Malaysia lain dalam pergaduhan minggu ini adalah Lee Chong Wei, Iskandar Zulkarnain Zainuddin dan Zulfadli Zulkiffli (perseorangan lelaki); Goh V Shem-Tan Wee Kiong (beregu lelaki); dan Chan Peng Soon-Goh Liu Ying (beregu campuran).

Goh Soon Huat adalah satu-satunya Malaysia beraksi dalam acara perseorangan Selasa lelaki pusingan kelayakan.

Dia akan perlu untuk mengalahkan Riichi Takeshita Jepun dan mungkin Korea Selatan Kwang Hee-heo untuk sampai ke kejohanan yang betul.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia