Home / Artikel / Video Pencuri Motor LC Ditangkap Kemudian Di Humban Ke Dalam Longkang

Video Pencuri Motor LC Ditangkap Kemudian Di Humban Ke Dalam Longkang

Pernahkah anda menjadi mangsa kecurian motosikal? jika pernah mungkin anda pernah merasai betapa sakit dan marahnya disaat motorsikal yang dibeli ribuan ringgit dicuri dan dilarikan.

Bagi yang belum pernah mengalaminya lebih baik berhati-hati dan sentiasa membawa kunci pendua namun jika berlaku juga anggaplah semuanya ujian dari maha pencipta

Namun jika kita lihat apabila pencuri motorsikal ini kantoi oleh orang awam dan dipukul maka ramailah manusia yang membela mereka dengan mengatakan kesian, orang awam zalim dan sebagainya lain.

Ini kerana belum belum merasai saat-saat kehilangan motor yang dicuri walapun sudah dikunci. Sebuah video menjadi viral apabila lelaki ini dikatakan mencuri sebuah motor LC bearang dengan tindakan tersebut orang awam telah tangkap dan humban beliau dalam longkang saksikan video dibawah

RESPON NETIZEN MENGENAI PERBUATAN MEREKA YANG DICAMPAK DALAM LONGKANG

Klu terbukti dia mencuri elok juga hukum sekadar peringatan supy dia serik pastu hntr ke balai…klu di negara seberang mau lumat dia dia ni

Patut sangat org yg ckp tak patut mesti dia tak pernah kene curi motor atau kereta dia sendiri kan

Patut , kira ok la tu muka x pecah kena tumbuk . Org lain susah payah kumpul duit beli motor dia senang2 curi . Bunuh je patutnya .

Tidak patut kita buat begini semua manusia buat kesilapan sendiri……

Belum tentu di ke Neraka..aku doakan penyamun tu ke Syurga

Kejam. Sy juga mangsa hilang motor Yamaha125 & LC135. Biarlah mereka curi kerana ada hikmahnya kita kehilangan motor itu. Lagipun ada insurans cover. Kita x rugi pun. Kalau dapat tangkap ikat dan panggil saja polis.
Kalau pukul pun x guna. Tapi alang2 nk pukul biar sampai mati. Sebab kalau x mati pencuri ini akan cari siapa pukul dia dulu. X boleh cara kasar cara halus dia bagi iaitu santau.

Bayang kn org tu susah beli moto nk p krja last2 kna curi apa rsa ..moto xda tdk boleh p kerja rsa mcm mna semata nk bela mak yg skit .

Buat la mcm mana pun jgn smpai patah mati sudah la..bkn apa tkt nnt jd bnda bkn2 korg jgk yg kena ambik..ni malaysia bro..

Doa Pelindung Kecurian

Ini adalah satu doa yang mustajab untuk diamalkan.Tujuannya ialah memohon dari Allah Taala pemeliharaan dan keselamatan bagi ahli keluarga yang dikasihi dari sebarang musibah.

Begitu juga untuk memohon dari Allah Taala supaya rumah, kereta, barang dagangan dan sebagainya selamat dari sebarang bala bencana.

Lebih khusus lagi untuk memohon dari Allah Taala supaya melindungi harta benda dan barang-barang berharga milik peribadi dari dicuri atau disamun.cartheft

Maka hendaklah berdoa ketika berpisah dengan ahli keluarga; atau ketika mengunci pintu rumah atau kedai; atau ketika mengunci motosikal atau kereta; kemudian bertawakkallah sepenuhnya kepada Allah.

Bacaan doa seperti berikut

أَسْتَوْدِعُكَ ٱللَّهَ الَّذِي لَاتَضِيعُ وَدَا ئِعُهُ

Ertinya: Aku letakkan kamu dalam pemeliharaan Allah yang tidak akan hilang apa juga yang berada dalam pemeliharaanNya

sumber

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia