Home / Artikel / [Video] Bapa Rantai Leher Anak 11 Tahun Dengan Anjing Sebab Dah Tak Tahu Macam Mana Nak ‘Ajar’

[Video] Bapa Rantai Leher Anak 11 Tahun Dengan Anjing Sebab Dah Tak Tahu Macam Mana Nak ‘Ajar’

Lain orang lain caranya nak didik anak, ada yang menggunakan ketegasan dan ada juga yang gunakan kaedah psikologi. Tapi cara bapa ini ‘ajar’ anaknya memang pelik.

Tergamak bapanya merantai anak leelaki yang berumur 11 tahun bersama anjing peliharaan dengan alasan supaya tak nak kanak-kanak terbabit berkelakuan nakal.

“Ayah denda saya”

Tujuan ayahnya melakukan tindakan kejam tersebut adalah untuk memastikan bahawa kanak-kanak itu tidak berkelakuan nakal dan sentiasa duduk diam apabila dia bekerja di Heyuan, Guangdong,China.

Rakaman video yang memaparkan kanak-kanak diikat lehernya dengan rantai logam tebal bersama ikatan anjing peliharaannya sedang berkeliaran di kawasan perumahan itu mendapat tumpuan . penduduk setempat. 

Menurut Dailymail, kanak-kanak tersebut didenda oleh bapanya ketika ditanya sebab kenapa dia dilakukan demikian rupa sebelum memaklumkan kepada pihak polis.

Selalu berkelakuan nakal, sampai ayahnya tak tahu nak buat apa

Bagaimanapun ikatan leher kanak-kanak itu telah dilepaskan sejurus polis tiba, menurut penyiasatan dia tinggal bersama ayahnya selepas pasangan itu bercerai.

Menurut ayahnya, kanak-kanak ini selalu buat onar, rasa macam tiada pilihan lain untuk ‘diajar’ selain rantaikan anaknya bersama anjing peliharaan sepanjang masa dia tengah bekerja.

Namun pada hari tersebut kanak-kanak itu berjaya keluar rumah, disebabkan kes ini ayahnya telah diberi amaran oleh pihak polis.

sumber

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia