Home / Artikel / Vida banyak berdiam disebabkan mahu muhasabah diri kerna terpaksa menanggung kerugian RM11 juta

Vida banyak berdiam disebabkan mahu muhasabah diri kerna terpaksa menanggung kerugian RM11 juta

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

 

JUTAWAN kosmetik, Datuk Seri Hasmiza Othman akui rugi belasan juta selepas ditipu kontraktor yang menguruskan projek pengubahsuaian studionya.

Menurutnya yang mesra dengan panggilan Datuk Seri Vida itu, studio berkeluasan dua ekar itu sepatutnya dijadualkan siap sejak tahun lalu, namun tertangguh.

“Sakitnya hati saya. Saya terpaksa menanggung kerugian RM11 juta selepas ditipu kontraktor berkenaan.

“Padahal, studio itu sepatutnya siap pada September tahun lalu dan program Gegar Vaganza juga patut dilangsungkan di situ.

“Saya terpaksa mencari orang lain untuk menyelamatkan projek berkenaan dan menukar kontraktor. Insya-Allah selepas raya nanti, studio itu akan beroperasi dan program keagamaan terbitan saya bakal dilangsungkan di sana,” katanya.

Vida juga mengakui dia banyak berdiam kebelakangan ini dari radar hiburan disebabkan mahu muhasabah diri.

“Saya cuma mahu berehat seketika selepas dua tahun aktif dalam dunia ‘glamor’. Saya lebih banyak fokus dengan perniagaan menerusi media sosial.

“Saya sengaja menguji sejauh mana media sosial dapat membantu perniagaan saya. Ternyata, saya berjaya menempatkan diri dalam kalangan pengikut ramai,” katanya.

Vida ditemui semasa Malam Anugerah Mood Republik 2018 yang berlangsung di ibu negara pada malam Sabtu lalu.

Terdahulu, Vida berjaya mencipta fenomena selepas tampil dengan single berjudul I Am Me selain aktif menaja pelbagai program hiburan tempatan.

KISAH SETERUSNYA

Sebelum ini banyak kes scammer profesional memperdaya mangsa melalui telefon sehingga mengakibatkan kerugiaan jutaan ringgit. Kes yang sama juga nyaris berlaku kepada jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida apabila seorang lelaki mendakwa dirinya sebagai pengawai bank memaklumkan akaun peribadi Vida telah dibekukan kerana mempunyai tunggakan pinjaman peribadi bernilai RM30,000.

Pada mulanya saya tidak mengesyaki apa-apa kerana semua nombor telefon yang tertera memang betul, sama ada dari IPK atau bank serta setiap data peribadi yang dimaklumkan juga tepat.

Namun, saya mula terkejut sebaik dimaklumkan akaun berkenaan terpaksa dibekukan kerana ada individu menyalahgunakan akaun terbabit bagi aktiviti pengedaran dadah. Beberapa panggilan terbabit turut bertanyakan mengenai butiran peribadi, termasuk akaun simpanan Tabung Haji dan Amanah Saham Bumiputera (ASB).

Sudah membuat laporan polis berhubung kes penipuan tersebut, Vida turut mengingatkan orang ramai agar lebih berhati-hati serta tidak terpedaya dengan mana-mana panggilan telefon yang meminta mereka mendedahkan data peribadi.

PERHATIAN :

LELONG BARANGAN WANITA START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN PANCING START DARI RM1 JOIN SEKARANG

LELONG TELEFON BIMBIT NOKIA BARU RM1

LELONG!! MESIN BASUH MINI BERHARGA RM350 DENGAN BIDAAN BERMULA RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG BARANGAN HANDBEG BERJENAMA DI LELONG DENGAN RM 1 JOIN SEKARANG

LELONG! BARANGAN BABY DILELONG MURAH-MURAH START RM1 JOIN SEKARANG

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *