Home / Berita / Vettel pada pusingan pertama GP Malaysia

Vettel pada pusingan pertama GP Malaysia

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Sebastian Vettel started from the third row of the grid but was touched by the Red Bull of Max Verstappen catapulting his front wheel into Nico Rosberg, causing the Mercedes driver to spin. - AFP

Sebastian Vettel bermula dari barisan ketiga grid tetapi disentuh oleh Red Bull Max Verstappen melonjakkan depan rumahnya roda ke Nico Rosberg, menyebabkan pemandu Mercedes yang berputar. – AFP

Sepang (Malaysia) (AFP) – Empat kali juara dunia, Sebastian Vettel tersingkir dari Grand Prix Malaysia pada selekoh pertama di Sepang Ahad selepas berbuka penggantungan depan dalam perlanggaran dengan Nico Rosberg dan Max Verstappen.

Pemandu Ferrari, yang merupakan pemenang tahun lepas, bermula dari barisan ketiga grid tetapi disentuh oleh Red Bull daripada Verstappen melonjakkan roda depan ke dalam Rosberg, menyebabkan pemandu Mercedes yang berputar.

Penyandang juara dunia, Lewis Hamilton berjaya melepaskan diri dengan selamat dari petak ke dalam memimpin dan dielakkan drama di belakangnya sebagai Rosberg, yang mengetuai Hamilton dalam perlumbaan kejuaraan dengan lapan mata, menyertai semula perlumbaan ke bawah dalam kedudukan ke-17.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *