Home / Sukan / Verstappen menyematkan harapan pada Red Bull perlumbaan kadar

Verstappen menyematkan harapan pada Red Bull perlumbaan kadar

SEPANG, Malaysia (Reuters) – Max Verstappen berharap prestasi hari perlumbaan Red Bull akan membenarkan dia untuk mengambil perjuangan untuk juara Mercedes selepas dia layak ketiga Formula Malaysia Ahad satu Grand Prix

pemandu Belanda yang bertukar 19 pada hari Jumaat, adalah yang terbaik daripada yang lain selepas Lewis Hamilton -. di petak – dan kejohanan terkemuka Mercedes rakan sepasukan Nico Rosberg dikunci daripada barisan hadapan.

pusingan terpantas Verstappen adalah lebih daripada separuh lebih perlahan daripada juara dunia tiga kali kedua Hamilton penanda aras dan lebih kurang satu per sepuluh ke atas Rosberg ralat riddled usaha terpantas.

Tetapi Red Bull, yang mempunyai Australia, Daniel Ricciardo bermula bersama Verstappen di tempat keempat, kelihatan kuat semasa simulasi perlumbaan yang dijalankan dalam amalan.

“Ya, kadar jangka panjang kelihatan cerah , “kata Verstappen, yang menjadi Formula pemenang One termuda apabila menjuarai Grand Prix Sepanyol pada Mei pada debut Red Bull selepas bergerak dari pasukan kakak Toro Rosso.

” Saya rasa seluruh hujung minggu telah agak positif untuk saya.

“Kami pasti membuat beberapa perubahan selepas Singapura dan ia seolah-olah untuk bekerja,” tambah Verstappen, yang menduduki tempat keenam selepas permulaan buruk jatuh dia turun padang dalam perlumbaan sebelum ini melalui jalan-jalan yang terang-benderang daripada bandar negeri.

Kedua-dua pemandu Red Bull telah set berkesan segar tayar kompaun lembut yang ada pada mereka dalam perlumbaan, telah dilakukan hanya satu pusingan perlahan pada mereka dalam kelayakan.

Verstappen dan Ricciardo boleh mungkin mendapat inspirasi daripada perlumbaan tahun lalu di Sepang apabila Ferrari dan Sebastian Vettel outfoxed pesaing Jerman mereka dan diuruskan mereka kekalahan mengejut.

bos Mercedes Toto Wolff, yang kepala pasukan dalam perlumbaan di ambang merangkul ketiga berturut-turut mereka tajuk pengeluar, melahirkan keyakinan bahawa berulang tidak akan berlaku.

Walau bagaimanapun, Austria tidak menjangkakan masa yang mudah daripadanya dan bersiap sedia untuk bekerja keras petang keras dalam suhu panas terik.

” Saya rasa kita lebih dalam permainan daripada di masa lalu, “kata Wolff.

” Setelah berkata, masih ragu-ragu tetapi yakin bahawa kita boleh menjadi okay esok dan berjuang untuk menang saya. Tetapi ia tidak akan menjadi salah satu kemenangan mudah. ​​”

(Penyuntingan oleh Alan Baldwin)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.