Home / Sukan / Verstappen membawa Red Bull satu-dua dalam amalan pertama

Verstappen membawa Red Bull satu-dua dalam amalan pertama

SINGAPURA (Reuters) – Max Verstappen dan Daniel Ricciardo mencapai Red Bull satu-dua di sesi latihan bebas pertama pada hari Jumaat seperti Mercedes lagi bergelut untuk dipadankan dengan kadar pesaing terdekat mereka di Grand Prix Singapura.

Belanda Verstappen, 18, lapped Litar Marina Bay Street dalam satu minit 45,823 saat untuk mengetepikan rakan sepasukan dari Australia oleh 0.049 saat. Ferrari, Sebastian Vettel telah datang cepat, 0,464 di belakang.

Seperti mana yang berlaku tahun lalu apabila Vettel melakar kemenangan, kuasa yang lebih tinggi daripada Mercedes nampaknya telah dinafikan oleh downforce yang tinggi dan sifat perlahan trek Singapura sebagai Lewis Hamilton dan Nico Rosberg hanya boleh menyelesaikan masing-masing kelima keempat dan.

Kejohanan pemimpin Hamilton 0,603 saat di belakang Verstappen. Amalan Rosberg berakhir awal apabila dia rosak sayap depan selepas terhempas lewat sesi 90 minit itu.

The Mercedes duo mencatat masa terpantas pada tayar kompaun lembut lebih tahan lama, bagaimanapun, dengan tiga teratas semua akan lebih cepat pada ultrasofts.

sesi ini bermula pada senja sebagai kereta keluar untuk menjalani pertama mereka di akhir hari yang panas terik tetapi Jenson Button tanah McLaren terhenti pada akhir pusingan ditabal, membawa keluar kereta keselamatan maya.

“Ya, ia dihentikan,” pemandu Britain mengeluh radio pasukan. “Saya tidak akan membuat ia kembali ke pit.”

Semua kereta-kereta lain kembali ke pit kerana Britain telah ditolak beberapa ratus meter ke garaj oleh marshal dan anak kapal.

Mercedes pertama kali selepas Button diadu dan kereta Hamilton telah dipasang dengan ‘halo’ buat kali pertama sebagai Formula One terus bereksperimen dengan peranti pemandu kokpit keselamatan.

Verstappen, sudah memperoleh reputasi sebagai seorang pemandu yang agresif, menolak dinding awal tetapi apabila dia mengelak semua jalan perabot pada pusingan seterusnya, dia memintas Hamilton di bahagian atas terpantas.

Selepas reda pertengahan sesi apabila semua kereta kembali ke pit untuk menyerahkan kembali set pertama tayar, Rosberg tidak lama lagi mempunyai landasan yang kepada dirinya sendiri dan segera mengambil masa hampir kedua off masa awal Verstappen ini.

The Red Bulls kemudian keluar pada set baru ultrasofts untuk menguasai baki sesi, dengan Vettel juga akan lebih cepat daripada Mercedes pada tugas akhir.

(Penyuntingan oleh Tony Jimenez)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia