Home / Sukan / Vardy adalah ‘aneh genetik’ seperti Bolt, kata Leicester City saintis

Vardy adalah ‘aneh genetik’ seperti Bolt, kata Leicester City saintis

MANCHESTER, England (Reuters) – Penyerang England Jamie Vardy adalah ” aneh genetik “seperti sembilan kali Olimpik juara pecut Usain Bolt, kepala Leicester City sains sukan Kevin Paxton berkata.

Vardy menikmati gaya hidup yang tidak ortodoks dalam era peningkatan penekanan ke atas keuntungan marginal daripada sains sukan maju, bermakna beliau kadar elektrik dan stamina yang besar sebahagian besarnya semula jadi.

Dalam autobiografinya, Leicester ke hadapan mendedahkan kaedah memanaskan badan yang luar biasa itu termasuk minum segelas pelabuhan malam sebelum perlawanan manakala pada hari perlawanan dia mengambil beberapa tin minuman tenaga popular serta cawan espresso berganda.

Tabiat tidak konvensional itu mampu membantu Vardy untuk menjaringkan 24 gol musim lalu sebagai Leicester memenangi Liga Perdana Inggeris.

“Saya fikir dia adalah aneh genetik, athleticism beliau adalah sebagai semula jadi kepada beliau sebagai Usain Bolt. Tetapi ia tidak bermakna Bolt tidak melatih untuk tambahan satu peratus, “Paxton kepada Reuters di Konvensyen Global Soccerex.

” akan sentiasa ada pengecualian, pendirian mereka Keluar Peribadi unsur luaran seperti ‘Vards’, tetapi dia bekerja keras di padang latihan walaupun dia berjenaka tentang tin minuman Red Bull. “

Vardy juga mengakui dia terjejas pulih daripada kaki mati tidak lama lagi selepas menyertai Foxes pada tahun 2012 dengan meminum vodka bercampur dengan gula-gula.

Paxton berkata kejahilan Vardy apabila dia telah pulih daripada kecederaan adalah tidak mungkin berulang kelab-kelab kini disimpan yang lebih dekat memeriksa pemain cedera mereka.

“Segala-galanya adalah lebih dipantau hari ini,” katanya.

“Kami tidak berada di tahap di mana kita tahu orang semua makan dan minum tetapi kita mempunyai tidur dan soal selidik pemakanan. Ia boleh lebih ketat dipantau walaupun.

“Pada satu ketika anda perlu membiarkan pergi dan membenarkan pemain untuk belajar sendiri.

“Lagi anda bangun rantai, lebih cut-tekak ia adalah, dan ia adalah semua tentang margin kecil dan peratusan kecil.”

(Penyuntingan oleh Pritha Sarkar)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *