Home / Sukan / Valencia mengesahkan pelantikan Prandelli

Valencia mengesahkan pelantikan Prandelli

(Reuters) – Bekas pengurus Itali, Cesare Prandelli akan mengendalikan Valencia selepas bersetuju kontrak sehingga 2018, La kelab Liga mengesahkan pada hari ini.

The Itali telah dalam rundingan dengan Valencia pada minggu terakhir dan dimuktamadkan perjanjian dengan presiden kelab Lay Hoon Chan pada hari Sabtu.

Dia akan menonton perlawanan La Liga, Ahad ini menentang Atletico Madrid di stadium Mestalla sebelum dibentangkan kepada media pada Isnin, selepas itu beliau akan mengambil sesi latihan pertama.

“Saya sangat gembira berada di sini di Valencia di sebuah kelab yang mulia. Saya sabar-sabar untuk memulakan kerja, “kata Prandelli.

pengurus Caretaker Voro Gonzalez, yang telah membimbing pasukan untuk kemenangan berturut-turut ke atas Alaves dan Leganes sejak jurulatih sementara berjaya dipecat Pako Ayestaran, akan bertanggungjawab terhadap Atletico.

Valencia sementara 15 di La Liga, dengan enam mata daripada enam perlawanan.

Pemenang Piala Eropah dengan Juventus sebagai pemain, kerjaya kejurulatihan profesional Prandelli menjangkau hampir dua dekad sejak beliau mengambil alih Itali kelab Lecce pada tahun 1997.

Pelantikan beliau, kelapan Valencia sejak berpisah dengan Unai Emery pada 2012, mewakili berehat dari tabiat baru-baru ini kelab itu menyewa jurulatih dengan pengalaman terhad.

Ayestaran mempunyai pengalaman tiga tahun sebagai jurulatih pasukan utama di Mexico dan Israel, manakala Gary Neville, yang mengambil alih pada bulan Disember 2015 dan dipecat empat bulan kemudian, tidak pernah menjadi jurulatih pasukan sebelum .

kelab ejaan lama Prandelli adalah dengan Fiorentina, antara tahun 2005 dan 2010, selepas itu beliau menjadi pengurus Itali, membimbing pasukan ke perlawanan akhir Euro 2012 di mana mereka tewas 4-0 kepada Sepanyol.

di bawah beliau, Itali gagal melayakkan diri dari kumpulan mereka pada Piala Dunia 2014 dan Prandelli meletak jawatan serta-merta selepas penyingkiran mereka.

Beliau menjadi pengurus Galatasaray pada Julai 2014 tetapi telah dipecat dari kelab Turki empat bulan kemudian.

(Laporan oleh Richard Martin; Penyuntingan oleh Clare Fallon)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.