Home / Sukan / V Shem-Wee Kiong peluang muff untuk memasuki Superseries perlawanan akhir pertama

V Shem-Wee Kiong peluang muff untuk memasuki Superseries perlawanan akhir pertama

KUALA LUMPUR: Lelaki beregu Goh V Shem-Tan Wee Kiong telah ditiup ia lagi!

Sukan Olimpik pemenang pingat perak telah gagal untuk memecahkan Superseries nasib malang mereka selepas tewas 21-18, 15-21, 13-21 kepada pemain China, Li Junhui-Liu Yuchen dalam beregu lelaki separuh akhir di Terbuka Korea di Seoul pada Sabtu.

Pasangan Malaysia masih belum membuat akhir kejohanan Superseries.

Tetapi jurulatih beregu lelaki negara, Jeremy Gan tidak diberikan kepada mereka, lagi.

Malah, beliau telah mencabar mereka untuk mendapatkan perbuatan mereka betul-betul di Eropah apabila mereka bersaing di Terbuka Denmark (Oct 18-23) dan Terbuka Perancis (25-30 Oktober).

V Shem-Wee Kiong turut tersingkir pada pusingan kedua Terbuka Jepun minggu lepas dan gagal melepasi peringkat separuh akhir kejohanan badminton All-England dan Terbuka India tahun ini.

“Mereka gagal sekali lagi untuk mencapai akhir Superseries pertama mereka, tetapi saya berharap mereka akan membuat satu kejayaan sama ada di Denmark atau Terbuka Perancis,” kata Jeremy.

“Ia tidak bahawa mereka tidak cuba, tetapi persaingan dalam acara beregu lelaki adalah begitu dekat. Standard ini adalah kira-kira yang sama dan perlumbaan untuk tajuk ini agak terbuka.

“Kami akan terus bekerja pada permainan mereka.”

Terdapat satu sagu hati V Shem-Wee Kiong di sebalik kekalahan itu.

Menurut Jeremy, kedua-duanya dijamin tempat mereka dalam BWF World Superseries Finals di Dubai dari Disember 14-18

V Shem-Wee Kiong dijangka mengambil tempat teratas dalam kedudukan Superseries dengan penamat separuh akhir di Terbuka Korea. Mereka telah berpindah dari tempat kelima ke tangga kedua selepas minggu lepas mata Terbuka Jepun Superseries dimasukkan.

“Mereka telah mencapai tiga separuh akhir dalam acara Superseries setakat ini tahun ini. Mereka telah mengekalkan konsistensi mereka dan yang hendaklah mengesahkan tiket ke Dubai. Tahun lepas, mereka tidak layak untuk pusingan akhir, “kata Jeremy.

Hanya lapan pasangan selepas 12 kaki daripada Superseries mendapat untuk bermain di Dubai. Selain bertugas Eropah, V Shem-Wee Kiong juga akan bertanding dalam kedua-dua Superseries kaki akhir – Terbuka China (15-20 November) dan Hong Kong Terbuka (22-27 November).

cabaran negara di Terbuka Korea di seluruh berikutan kekalahan Chan Peng Soon-Goh Liu Ying dalam acara beregu campuran separuh akhir.

Peng Soon-Liu Ying kalah 21-15, 14-21, 15-21 ke atas benih Ko Sung-hyun-Kim Ha-na Korea Selatan. Ia adalah kekalahan kedua berturut-turut rakyat Malaysia ‘kepada Korea, yang juga menang di peringkat yang sama minggu lepas Terbuka Jepun.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.