Home / Teknologi / usaha Google untuk pesanan lebih bijak hits pasaran

usaha Google untuk pesanan lebih bijak hits pasaran

Helpful or intrusive?: This combo of images provided by Google demonstrates the use of the company's new Allo app. Google wants to modernise phone chats by bringing a personal virtual assistant to conversations. — Google

sedia membantu atau mengganggu ?: Ini combo imej yang disediakan oleh Google menunjukkan penggunaan aplikasi Allo baru syarikat itu. Google mahu memodenkan perbualan telefon dengan membawa pembantu maya peribadi kepada perbualan. – Google

SAN FRANCISCO: AS gergasi Internet Google melancarkan aplikasi mesej pintar bertujuan muscling ke dalam pasaran yang sibuk dengan pesaing seperti WhatsApp dan Facebook Rasul .

Allo keupayaan “pintar” s bertujuan untuk membuat ia lebih mudah untuk bertindak balas terhadap mesej dan dari masa ke masa menyesuaikan kepada pengguna ‘gaya sendiri, kata Google dalam blog rasmi.

Aplikasi ini memperkenalkan Penolong Google di mana pengguna hanya perlu menaip @google untuk bertanya soalan-soalan enjin carian Amerika Syarikat dan mempunyai ia membantu anda secara langsung dalam perbualan, katanya.

“Anda tidak lagi perlu untuk meninggalkan perbualan dengan rakan-rakan hanya untuk merebut alamat, berkongsi video YouTube kegemaran anda, atau memilih tempat makan malam,” katanya.

Aplikasi ini berfungsi pada telefon yang menggunakan sistem Android Google dan Apple iOS.

Google Allo boleh membantu anda membuat rancangan, mencari maklumat, dan menyatakan diri anda dengan lebih mudah dalam sembang. Dan lebih banyak anda menggunakannya, semakin ia semakin berkembang, “kata Google.

Ia berkata, sebagai contoh, aplikasi akan menyesuaikan mengikut sama ada gaya pengguna biasanya satu emoji atau respons bertulis.

Seperti aplikasi mesej lain, ia mempunyai alat untuk memperibadikan sembang termasuk menukar saiz emojis dan pilihan pelekat.

Allo telah diumumkan oleh Google Mei pada masa yang sama seperti Google Duo sebuah aplikasi untuk panggilan video, yang berada di pasaran pada bulan lepas.

Google wajah ukiran tempat di sektor dengan aplikasi mesej sudah seperti WhatsApp .

Apple juga berusaha untuk mengejar pesaing, menaik taraf aplikasi mesej tersendiri dalam iOS terbaru 10 dilancarkan minggu lepas.

Pada bulan Julai, Facebook berkata jumlah pengguna Rasul permohonannya telah mendahului satu bilion.

WhatsApp yang telah dibeli oleh Facebook untuk kira-kira AS $ 20 (RM82.72bil) pada tahun 2014, juga diambil kira lebih daripada satu bilion pengguna. – AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia