Home / Berita / ‘Ular kereta api’ perhentian Jepun peluru meluahkan

‘Ular kereta api’ perhentian Jepun peluru meluahkan

A passenger on the bullet train travelling between Tokyo and Hiroshima spotted the 30 centimetre (12 inch) snake poking between a gap in the seats.

Seorang penumpang di kereta peluru perjalanan antara Tokyo dan Hiroshima ternampak 30 sentimeter (12 inci) ular poking antara jurang dalam kerusi.

Tokyo (AFP) – Sebuah kereta api peluru Jepun terpaksa membuat berhenti kecemasan pada hari Isnin selepas ular ditemui slithering antara tempat duduk, lapor media tempatan

.

Seorang penumpang ternampak 30 sentimeter (12 inci) poking ular antara jurang dalam kerusi, menyebabkan kereta api, perjalanan antara Tokyo dan Hiroshima untuk berhenti dan membenarkan pihak polis untuk menangkap penumpang gelap yang licin.

Walaupun penampilan mengancam itu, ular coklat tidak dipercayai beracun dan tiada kecederaan dilaporkan, menurut penyiar awam Jepun NHK, spekulasi bahawa reptilia itu boleh menjadi ratsnake juvana.

kakitangan Keretapi membuat pengumuman meminta jika ada penumpang kena pada ular, tetapi tidak ada yang datang ke hadapan dan polis masih mencari pemilik, berkata media.

kereta api laju Jepun yang terkenal dengan ketepatan masa dan perkhidmatan Nozomi 103 telah tidak terkecuali, tiba di Hiroshima tepat pada masa walaupun pencerobohan reptilia.

Lima tahun yang lalu ular susu Honduras meter panjang, juga tidak berbisa walaupun jalur merah dan hitam yang menakutkan itu, ditemui pada kereta api peluru berhampiran Kyoto, menjadikan ia terhenti.

pengendali kereta api peluru melarang penumpang daripada membawa haiwan lain daripada burung kecil atau ikan di dalam bekas di atas kapal.

Di mana isu-isu yang seolah-olah tidak berbahaya seperti daun di landasan yang boleh melambatkan kereta api di Britain, kereta api peluru jarang berhenti di Jepun, di mana ia biasanya mengambil insiden besar seperti membunuh diri atau gempa bumi untuk membawa mereka terhenti.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia