Home / Teknologi / UK pemantau jatuh rancangan untuk semakan penggunaan Big Data oleh penanggung insurans

UK pemantau jatuh rancangan untuk semakan penggunaan Big Data oleh penanggung insurans

Shelved plans: The UK FCA said it would not launch a market study on insurers' use of Big Data as concerns about higher prices were

rancangan ditangguhkan: UK FCA berkata ia tidak akan melancarkan kajian pasaran mengenai penggunaan penanggung insurans daripada Data Big kebimbangan mengenai harga yang lebih tinggi adalah “belum merealisasikan”. – 123rf.com

LONDON: pasaran pemantau Britain telah menggugurkan rancangan untuk kajian pasaran formal sama ada Big Data mungkin membuat ia lebih sukar atau lebih mahal untuk beberapa pelanggan untuk membeli kereta dan insurans rumah, berkata tidak ada bukti bahawa setakat ini.

Insurans semakin menggunakan teknologi untuk nilai daripada set data yang besar kepada pelanggan – Tabiat yang boleh termasuk mengesan penggunaan pelanggan media sosial atau memandu.

Setakat ini, industri ini menggunakan teknik perlombongan data dengan cara yang positif, untuk membangunkan produk baru dan memotong kertas kerja, Tatalaku Pihak Berkuasa Kewangan (FCA) berkata pada hari Rabu berikutan maklum balas daripada industri.

Tetapi ia berkata syarikat insurans dapat mencari jalan untuk membezakan antara pelanggan untuk mengenakan beberapa pelanggan lagi.

FCA berkata ia tidak akan melancarkan kajian pasaran, kerana kebimbangan mengenai harga yang lebih tinggi adalah “belum merealisasikan”. Tetapi ia berkata ia akan melihat amalan penetapan harga dalam “bilangan yang terhad syarikat” dalam insurans am lewat tahun ini.

“FCA akan terus berwaspada terhadap pengecualian potensi pelanggan berisiko tinggi dan akan melibatkan diri dengan kerajaan jika kebimbangan mula berkembang kerana bagaimana firma menggunakan Big Data,” katanya dalam satu kenyataan. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.