Home / Pendidikan / twist lazat untuk pelajaran Bahasa Inggeris

twist lazat untuk pelajaran Bahasa Inggeris

Hwa Tai sponsored RM10,000 worth of NiE and Step Up education pullouts. (from left): Siti Hajar, Oh, Chu and Looi.

Hwa Tai tajaan bernilai RM10,000 NiE dan Step Up sisipan pendidikan. (Dari kiri): Siti Hajar, Oh, Chu dan Looi

.

Biscuit pengeluar melakukan peranannya dalam menyokong pembelajaran bahasa.

MENGAMBIL satu langkah ke arah menyokong punca pendidikan, RM10,000 Hwa Tai Industries Berhad baru-baru ini ditaja bernilai daripada akhbar-in-Education ( NiE ) dan Step Up sisipan pendidikan sebagai sebahagian daripada program CSR (tanggungjawab sosial korporat).

pengurus Hwa Tai Pemasaran dan Komunikasi Looi Chee Kit berkata bahawa syarikat itu datang untuk kali pertama sebagai penaja The Star sisipan pendidikan ‘s.

“Sumbangan ini adalah selaras dengan salah satu daripada matlamat syarikat. Kami mengeluarkan biskut yang berkualiti dan sentiasa menggalakkan gaya hidup yang sihat dan bahagia.

Begitu juga, sumbangan kami kepada pendidikan akan melengkapkan generasi muda dengan lebih banyak pengetahuan dan kemahiran bahasa yang akan membawa mereka ke masa depan yang lebih baik, “katanya selepas majlis penyerahan cek kepada editor eksekutif Star Media Group Errol Oh Boon Peng.

majlis penyerahan replika cek telah diadakan di SK Cheras Indah, Kuala Lumpur, di mana pelajar telah disajikan dengan beberapa biskut percuma oleh Hwa Tai.

Turut hadir pada majlis itu ialah Sam Chu, Setiausaha Ketua pengarah syarikat kumpulan eksekutif Airique Soo Chung Yee, dan Guru Besar sekolah itu Siti Hajar Saad.

SMK Cheras Indah adalah salah satu daripada enam buah sekolah mendapat manfaat daripada penajaan. Lima sekolah lain ialah: SMK Sungai Besi, Kuala Lumpur, SMK Tinggi Batu Pahat di Johor, SK Ayer Keroh di Melaka, dan SK Methodist dan SK Sri Kelana, Petaling Jaya. Sekolah menengah akan menerima NiE sisipan manakala sekolah rendah akan menerima Step Up sisipan.

yang NiE sisipan adalah sumber untuk guru yang membentangkan pembelajaran bahasa Inggeris melalui keadaan yang sahih dari akhbar itu. Step Up di sisi lain, adalah 24-halaman sisipan dwibahasa, direka untuk meningkatkan literasi bahasa Inggeris di kalangan murid-murid sekolah rendah.

Satu sesi kelas dijalankan selepas mendaftar penyerahan mock untuk menunjukkan bagaimana Step Up sisipan digunakan dalam kelas oleh guru Bahasa Inggeris Donna Kwan Wai Mun yang juga ICT sekolah (teknologi maklumat dan komunikasi) dan penyelaras 1Bestari.net.

Beliau dipindahkan latihan dari Step Up ke dalam Frog VLE (persekitaran pembelajaran maya) dengan bantuan widget yang tersedia untuk pelajaran kelas lancar. Dia memuji bahawa sisipan membuat semakan baik untuk peperiksaan UPSR.

“Latihan adalah berdasarkan kepada format peperiksaan UPSR dan ia adalah mudah kerana pelajar boleh melakukan latihan walaupun tanpa bimbingan guru.”

“Saya mengucapkan terima kasih kepada syarikat untuk memilih sekolah kami sebagai salah seorang penerima tajaan ini, “katanya.

Looi berkata bahawa ia adalah baik untuk melihat guru dan pelajar secara aktif menggunakan pengunduran. Beliau juga menyatakan kepentingan bahasa Inggeris.

“Ia merupakan bahasa antarabangsa dan boleh digunakan hampir di mana sahaja. Malah di Malaysia, -. Inggeris menjadi satu bahasa yang sama antara budaya yang berbeza “

” Saya rasa ini adalah satu acara yang besar dan saya berharap program ini dengan The Star akan berterusan untuk tahun-tahun akan datang, ” dia menambah. Bagi Step Up tarik keluar, versi dengan terjemahan Bahasa Malaysia diterbitkan pada hari Selasa alternatif, manakala versi dengan terjemahan Cina yang keluar pada hari Khamis alternatif.

Untuk maklumat lanjut mengenai Star-NiE program penajaan sekolah, panggilan The Star ‘s Unit Khidmat Pelanggan di talian 1 300 887 827 dari Isnin hingga Jumaat (9 pagi hingga 5 petang).

Semua pakej boleh didapati melalui langganan sekolah sahaja.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia