Home / Teknologi / Twilio membeli perisian aplikasi video; memperkenalkan ciri-ciri panggilan berkualiti

Twilio membeli perisian aplikasi video; memperkenalkan ciri-ciri panggilan berkualiti

Big buy: Twilio said it has agreed to acquire a team of ten Madrid-based developers and proprietary technologies they built for large group communications via video conferencing, file transfer, chat or desktop sharing and which don't require users to first download plug-ins. — Reuters

beli Big: Twilio berkata ia telah bersetuju untuk mengambil alih satu pasukan sepuluh pemaju yang berpangkalan di Madrid dan teknologi proprietari mereka dibina untuk kumpulan besar komunikasi melalui persidangan video, pemindahan fail, chat atau desktop perkongsian dan yang tidak memerlukan pengguna untuk muat turun pertama plug-in. – Reuters

FRANKFURT: Twilio Inc bukan nama ramai pengguna akan mengiktiraf, walaupun ia telah baru-baru ini mengetuai kebangkitan sederhana di pasaran Amerika Syarikat untuk teknologi awal tawaran awam hampir empat kali ganda dalam nilai sejak debut pasaran saham pada bulan Jun.

Pembuat perisian membuat pengambilan kecil pada 20 Sept yang menjanjikan untuk membolehkan pelanggan yang terdiri dari besar aplikasi mesej pengguna kepada pengendali telekom dan peruncit untuk mencapai berbilion pengguna dengan ciri-ciri mesej video baru seperti realiti diperkukuhkan, tanpa kerumitan memuat turun plug-in.

Twilio tidak mempunyai pelanggan dalam erti kata biasa. Sebaliknya, ia telah mendaftar lebih daripada satu juta pemaju yang menggunakan perisian untuk membina suara, video atau mesej teks ciri-ciri dalam aplikasi, termasuk WhatsApp, Uber dan Airbnb. Ia menjadikan wang apabila penggunaan mengambil kira, mengecas pecahan satu sen bagi setiap pengguna.

Pembekal komunikasi berasaskan awan bertujuan untuk mengekalkan kedudukannya dalam pasaran ia mempelopori lapan tahun lalu, satu sekarang penuh dengan beratus-ratus saingan permulaan dan projek perisian bebas, dan juga gergasi Cisco dan Avaya Inc.

Twilio berkata ia telah bersetuju untuk mengambil alih satu pasukan sepuluh pemaju yang berpangkalan di Madrid dan teknologi proprietari mereka membina untuk komunikasi kumpulan besar melalui persidangan video, pemindahan fail, berbual atau perkongsian desktop dan yang tidak memerlukan pengguna untuk pertama turun plug-in.

Pasukan itu, yang disokong oleh pembiayaan Suruhanjaya Eropah, di belakang Projek Kurento Sumber Terbuka, yang telah menjadi popular di kalangan pemaju multimedia.

“Apa Kurento tidak untuk Twilio adalah bahawa ini akan menjadi asas kepada semua generasi akan datang, perkhidmatan media berasaskan awan,” kata Jeff Lawson, Twilio Pengasas dan ketua eksekutif, dalam satu temu bual telefon.

Twilio berkata perkakasan proprietari pasukan dibina akan disepadukan ke dalam perkhidmatan video diprogramkan dalam bulan akan datang untuk digunakan oleh aplikasi video pengguna yang besar-besaran dan pelanggan korporat besar.

Perniagaan seperti pengendali telekom dan peruncit terkemuka menggunakan perisian Twilio untuk mewujudkan aplikasi mesej disesuaikan dengan suara atau panggilan video untuk memasarkan atau menyediakan perkhidmatan pelanggan untuk pengguna mereka.

Syarikat itu juga merancang untuk membangunkan aplikasi video seperti realiti diperkukuhkan dan visi komputer, yang membolehkan pengiktirafan muka, pengesanan objek dan pengesanan isyarat, berdasarkan kerja-kerja pasukan di sebalik Kurento.

Secara berasingan, San Francisco berasaskan Twilio akan memperkenalkan produk yang membolehkan pemaju memantau aplikasi mesej suara untuk kualiti panggilan konsisten supaya mereka dapat mengenal pasti masalah seperti kesesakan rangkaian, sambungan WiFi miskin atau masalah dengan peranti pengguna sendiri.

Dipanggil “Insights suara”, ia membolehkan aplikasi audio untuk memberi amaran kepada pengguna bahawa mempunyai “liputan rangkaian miskin” atau “anda berada di bisu” atau bahawa mereka perlu “periksa sambungan set kepala”. – Reuters

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *