Home / Berita / Trump, Clinton menghantui paparan US Halloween

Trump, Clinton menghantui paparan US Halloween

WEST HARTFORD, Conn (Reuters) -. Satu model Styrofoam yang berhawa meniup panas Donald Trump dan lain daripada toothy Hillary Clinton menunggang keldai maskot Parti Demokratik adalah antara rangka dan zombi dalam paparan Halloween yang telah menjadi daya tarikan bagi dan yang menghalang lalu lintas di bandar Connecticut.

dengan lebih sedikit daripada sebulan untuk lagi sebelum pilihan raya AS pada Nov 8, profesor sejarah Matt Warshauer West Hartford menggunakan Halloween extravaganza tahunannya untuk membuat kenyataan politik.

Warshauer membina 8 kaki tinggi (2.4 meter tinggi) short kadbod cadangan dinding sempadan AS-Mexico calon presiden Republikan Trump, lengkap dengan model pengawal bersenjata, di depan rumahnya.

“Ia adalah satu pilihan raya presiden gila di mana ia seolah-olah politik adalah di luar kawalan,” kata Warshauer, yang mengajar di Central Connecticut State University. “Saya membuat kenyataan mengenai kedua-dua pihak, Republikan dan parti Demokratik, tetapi kebimbangan utama saya adalah Donald Trump sebagai presiden.”

Warshauer didirikan paparan pada Sabtu tetapi berkata pada hari Selasa bahawa dia telah merancang ia untuk beberapa bulan.

Salah satu rangka memegang tanda berkata, “Kami semua pendatang,” sementara yang lain berbunyi, “Kami bukan penjenayah,” yang merujuk kepada cadangan Trump untuk mengekang pendatang tanpa izin.

A.S.. kempen presiden sering aksen aktiviti yang membawa kepada dan pada Halloween pada 31 Oktober, dengan jualan topeng getah calon atau perarakan cuti menampilkan kereta berhias bertemakan pilihan raya. Dan tahun ini adalah tidak terkecuali.

Warshauer, yang telah membina memaparkan Halloween selama lebih daripada satu dekad, termasuk mesej politik tahunan, bukan sahaja untuk pertandingan presiden yang jatuh setiap empat tahun.

Tahun lepas, model Memorial Vietnam Veteran, pondok jerami dan replika helikopter dijatuhkan menandakan ulang tahun ke-50 Perang Vietnam. pameran sebelum ini termasuk satu dengan stadion kadbod dan tentera Rom dan yang lain dengan tema Perang Saudara.

“Saya harap orang mengambil ia dalam semangat Halloween, yang saya mempunyai sedikit menyeronokkan dan membuat kenyataan politik, “kata Warshauer korban tahun ini.

(Laporan Addtional dan bertulis oleh Patricia Reaney; Penyuntingan oleh Scott Malone dan Jonathan Oatis)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia