Home / Berita / Trump berkata Rusia memecahkan perjanjian Syria, tidak menghormati pemimpin US

Trump berkata Rusia memecahkan perjanjian Syria, tidak menghormati pemimpin US

PRESCOTT VALLEY, Ariz (Reuters) -. Republikan calon Presiden Donald Trump berkata pada selasa bahawa Rusia “berpecah-tawaran” dengan Amerika Syarikat untuk gencatan senjata di Syria dan negara tidak menghormati pemimpin Amerika Syarikat.

Amerika Syarikat memutuskan rundingan minggu ini dengan Rusia pada melaksanakan perjanjian gencatan senjata di Syria dan menuduh Moscow tidak hidup sehingga komitmennya di bawah perjanjian September untuk menghentikan berjuang di sana.

pecahan tamped turun harapan untuk penyelesaian diplomatik baru muncul untuk menamatkan perang 5-1 awam / berusia 2 tahun itu telah membunuh beratus-ratus beribu-ribu orang dan yang kehilangan 11 juta.

“Rusia memecahkan perjanjian itu, dan kini mereka menembak, mereka mengebom, sesuatu seperti itu,” Trump pada satu perhimpunan di Prescott Valley, Arizona . “Ia harus berakhir dan ia harus berakhir cepat.”

Trump telah dituduh oleh pengkritik terlalu percuma Rusia semasa kempen beliau bagi pilihan raya 8 Nov terhadap Demokrat Hillary Clinton.

Dia telah berkata Presiden Rusia Vladimir Putin adalah pemimpin yang lebih kuat daripada Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama, dan menjemput Rusia, dalam komen beliau kemudian berkata adalah menyindir, untuk menggali email Clinton dari semasa beliau sebagai setiausaha negara yang belum dikeluarkan kepada umum.

Trump telah menolak kritikan itu, berkata dia tidak pernah bertemu Putin. Pada Selasa, beliau berkata, bagaimanapun, pemimpin Rusia “tidak menghormati” untuk Obama atau Clinton.

(Laporan oleh Emily Stephenson; Penyuntingan oleh Peter Cooney)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia