Home / Berita / Trump berkata, beliau ‘cemerlang’ yang digunakan undang-undang cukai US

Trump berkata, beliau ‘cemerlang’ yang digunakan undang-undang cukai US

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

PUEBLO, Colo (Reuters) -. Republikan calon Presiden Donald Trump berkata dia ” cemerlang digunakan “kaedah-kaedah cukai AS untuk kelebihan beliau dalam usaha untuk menghadkan jumlah yang dia membayar cukai, dengan alasan ia membantu beliau hidup tempoh yang sukar dalam pasaran hartanah.

” Saya dapat untuk menggunakan undang-undang cukai negara ini dan kepintaran perniagaan saya untuk menggali keluar dari keadaan huru-hara hartanah … apabila beberapa yang lain tidak dapat melakukan apa yang saya lakukan, “Trump kepada orang ramai di Pueblo, Colorado.

Ia adalah komen lanjutan pertama Trump sejak laporan New York Times berkata, beliau telah mendakwa kehilangan $ 916,000,000 pada 1995 borang cukai, yang pakar-pakar berkata mungkin telah membenarkan beliau untuk mengelak daripada membayar cukai pendapatan persekutuan selama 18 tahun.

Hillary Clinton, penama Demokratik bagi November 8 pilihan raya, telah merampas mengenai laporan itu, dengan alasan rekod cukai melemahkan kepintaran perniagaan Trump.

“Apakah jenis genius kehilangan satu bilion dolar dalam tempoh setahun? Ini adalah Trump kepada T, dia mengambil berlebihan korporat dan membuat perniagaan daripada itu, “Clinton memberitahu perhimpunan di Toledo, Ohio, pada Isnin.

Clinton telah berulang kali menggesa Trump untuk melepaskan pulangan penuh, sebagai calon presiden telah lakukan pada masa lalu.

Trump menyangkal cerita Times ‘dalam ucapan Pueblo dengan berkata media itu “taksub dengan pemfailan cukai dakwaan dari tahun 1990-an.”

Kempen Trump pernah berkata, bagaimanapun, bahawa cerita Times ‘adalah tidak tepat. Sebaliknya, para penyokongnya, termasuk bekas Datuk Bandar New York Rudy Giuliani dan Gabenor New Jersey Chris Christie telah menegaskan bahawa penggunaan agresif Trump peruntukan di bawah undang-undang AS untuk mengurangkan tanggungan cukainya adalah bukti “genius” sebagai ahli perniagaan dan pelabur hartanah.

Trump mengambil tema bahawa pada hari Isnin. “Saya telah cemerlang digunakan undang-undang tersebut,” katanya kepada orang ramai di Pueblo.

The flap lebih cukai Trump datang semasa apa yang telah menjadi regangan sukar bagi calon, yang menghadapi kritikan untuk prestasi beliau dalam 26 Sep berdebat terhadap Clinton dan spat awam yang kemudian dengan bekas Miss Universe Alicia Machado.

a Reuters / Ipsos talian suara minggu lalu menunjukkan majoriti rakyat Amerika berasa Clinton memenangi perbahasan, yang pertama daripada tiga dijadualkan antara calon-calon ..

Pada hari Isnin, negeri New York mengarahkan amal Trump, Yayasan Trump, untuk menggantung mengumpul wang di tengah-tengah siasatan ke dalam aktivitinya

(laporan tambahan oleh Amanda Becker;. Penyuntingan oleh Peter Cooney )

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *