Home / Berita / Trump berjanji untuk melemahkan AS struktur kuasa ‘media jika dipilih

Trump berjanji untuk melemahkan AS struktur kuasa ‘media jika dipilih

GETTSYBURG, Pa (Reuters) -. US calon presiden Republikan Donald Trump berjanji pada sabtu untuk menggagalkan perjanjian yang dicadangkan untuk AT & T Inc untuk membeli Time Warner Inc jika dia menang pilihan raya 8 November, dengan alasan ia adalah satu contoh “struktur kuasa” rigged terhadap kedua-dua dia dan pengundi.

Trump disenaraikan rancangan dasar beliau untuk 100 hari pertama sebagai Presiden dalam ucapan kempen bersejarah Gettysburg, Pennsylvania, tetapi juga tangan yang dinaikkan dibangkitkan rungutan peribadi, menggambarkan bagaimana beliau akan menanganinya dari White House.

Moments selepas menjanjikan Amerika bahawa dia mewakili berehat dari status quo, beliau berjanji untuk menyaman beberapa wanita yang telah tampil ke hadapan untuk menuduhnya serangan seksual, memanggil mereka berdusta.

Dan dia menambah satu ancaman baru kepada kritikan beliau berulang syarikat media Amerika Syarikat, yang katanya menutup kempennya tidak adil untuk membantu calon Demokrat Hillary Clinton.

“Mereka cuba sedaya upaya untuk menyekat saya mengundi dan suara rakyat Amerika, “katanya kepada penyokong dalam ucapannya.

” Sebagai contoh struktur kuasa saya berjuang, AT & T adalah membeli Time Warner dan dengan itu CNN, perjanjian yang kita tidak akan meluluskan dalam pentadbiran saya kerana ia terlalu banyak penumpuan kuasa di tangan terlalu sedikit, “kata Trump.

Beliau juga berkata beliau akan melihat “pecah” up pengambilalihan Comcast NBC Universal pada tahun 2013.

“Tawaran seperti memusnahkan demokrasi ini,” katanya.

Walaupun Trump , yang kaya New York perniagaan, menyifatkan rancangan-rancangan ini sekurang-kurangnya sebahagiannya sebagai tindak balas kepada kepercayaan organisasi itu beliau telah merawat beliau tidak adil, beliau berhujah bahawa pengundi kurang kaya mempunyai sebab yang lebih besar untuk bimbang.

“Apabila yang mudah panggilan telefon yang dibuat dengan akhbar terbesar atau rangkaian televisyen mendapat mereka dinding ke dinding liputan dengan hampir tiada fakta memeriksa jua, di sini adalah mengapa ini adalah berkaitan dengan anda, “katanya. “Jika mereka boleh melawan seseorang seperti saya yang mempunyai sumber-sumber yang tidak terhad untuk melawan, hanya melihat apa yang mereka boleh lakukan untuk anda, pekerjaan anda, keselamatan, pendidikan, penjagaan kesihatan anda.”

Trump mengekori Clinton dalam kebanyakan pilihan raya – walaupun dia telah merapatkan jurang mengikut satu tinjauan Reuters / Ipsos dikeluarkan pada Jumaat. Clinton mengekalkan kedudukan memerintah beliau dalam perlumbaan untuk memenangi Pilihan Raya College, bagaimanapun, dan menuntut jawatan presiden AS itu, yang Reuters / Ipsos Syarikat pengundian projek Negara yang dikeluarkan pada hari Sabtu menunjukkan.

(Laporan oleh Emily Stephenson dan Jonathan Allen; mengedit oleh Grant McCool)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia