Home / Makanan / Top 10 tempat untuk berhenti untuk kopi di Dubai

Top 10 tempat untuk berhenti untuk kopi di Dubai

Top 10 places to stop for a coffee in Dubai

Dapatkan pelajaran sejarah dalam kopi. Photo: Dubai Coffee Museum

Asia & Oceania

Jika kopi adalah perkara anda, maka anda akan gembira untuk mengetahui bahawa ia adalah Hari Kopi Antarabangsa pada 1 Okt. Mengapa tidak menyambutnya oleh menghirup latte anda atau menikmati pukulan dua anda espresso di salah satu daripada 10 kafe di Dubai. Kim Thompson, salah seorang rakan kongsi Roastery butik tempatan Raw Coffee Company, tumpahan kacang pada tempat-tempat yang terbaik untuk mendapatkan menetapkan kafein anda apabila melawat bandar Burj Khalifa.

1. The Brass

Ambil salah satu menu kopi paling banyak di bandar, The Brass, bertempat di City Walk, Al Safa Road, akan membuat anda ingin mencuba segala-galanya! Dari klasik seperti latte dan cappuccino, untuk campuran asal seperti Lavender Honey Latte dan Rosewater-diselitkan White Coffee, penggemar kopi juga boleh menentukan bagaimana mereka mahu kopi mereka dilakukan, sama ada oleh akhbar Perancis, sifon, titisan sejuk atau tuangkan.


jUGA BACA:
kopi Letakkan dalam makanan anda dan makan
Nitro kopi dihidangkan di tekan

2. Friends Avenue Cafe

Anda benar-benar boleh bertemu penduduk tempatan di kafe ini aneh sedikit yang merupakan kerjasama antara sepasang rakan-rakan muda dan penuh dengan pelanggan setia. Terletak di bangunan tinggi Jumeirah Lake Towers daerah kediaman, tempat ini meleleh personaliti, kata Thompson. Menghirup hitam yang panjang atau espresso con panna, atau memilih untuk badam dan susu soya alternatif.

3. Craft Cafe

Coffee.

Untuk jenis berjenama terkenal. Photo: Craft Cafe

dinding tinggi glassed dan hiasan kayu menjadikan ini cerah, lapang kafe popular dengan jenis berjenama terkenal. Bertempat di Building 10 di hab fesyen Dubai Design District, menu ini menawarkan pelbagai hidangan termasuk sarapan sepanjang hari, dan brews sejuk dalam trend seperti Twist Orange dan Vanilla Latte. Chef yang bertanggungjawab Roberto Segura dari Peru, juga orang di belakang Akta Dubai dan lain-lain restoran terkenal di bandar.

4. Park House

Terletak di Pantai Layang-Layang, anda boleh berehat, pemandangan yang tenang di laut, memerhatikan orang mengambil, dan melayan anak-anak anda, di kafe ini. Untuk pergi dengan kopi anda, ada popcorn rumah dan lain-lain manisan. Anda juga boleh dapatkan kopi bawa pulang dan pergi duduk di pantai, nota Thompson.

5. Muzium Kopi Dubai

Coffee.

Belajar semua tentang sejarah kopi. Photo: Muzium Kopi Dubai

Dengan sejarahnya berakar umbi di tanah Arab, ia tidak menghairankan bahawa terdapat sebuah muzium khusus untuk kopi di Dubai. Terletak di Al Fahidi Sejarah Kejiranan, anda boleh belajar semua ada tahu mengenai asal-usul dan evolusi minuman di sini. Ia adalah satu-mesti melihat untuk sesiapa yang berminat dalam sejarah panjang dan menarik kopi, Thompson berkata. Atas dari lawatan anda dengan rasa tradisi Arabic qahwa di kafe di-rumah.

6. Mokha 1450

Bagi mereka yang serius tentang kopi, sebahagian butik ini, bahagian kedai kopi yang terletak di Aswaaq Komuniti Mall, Al Bada’a, adalah, tempat intim yang selesa dengan kopi biasa. Anda boleh menikmati Geisha Ethiopian asal, Jamaica Blue Mountain gred 1 biji ultra-premium, dan kopi Yaman yang luar biasa dari Sabree Mountains diternak oleh koperasi petani perempuan, menasihati Thompson.

7. Yumtingz

Ini jenama Australia yang membawa bersama-sama konsep makanan rumah trak merangkap kopi, dengan bas keliling yang menawarkan minuman panas, brews sejuk, dan juga pelbagai buah-buahan, di festival dan acara-acara lain. Mereka masih muda dan pinggul dengan menu yang luas menawarkan jujur ​​gaya Aussie makanan gourmet cafe, Thompson berpendapat.

8. The Sum of Us

Coffee.

pelbagai meluas. Photo: The Sum of Us

Said menjadi hipsters asal, The Sum Of Us dibuka oleh duo yang sama di belakang Tom & Serg dan dianggap sebagai salah satu tempat kopi terbaik di bandar. Terletak di Burj Al Salaam, Pusat Dagangan 1, kafe diilhamkan oleh budaya kedai kopi bebas Melbourne, dan memenuhi keperluan kedua-dua peminum kasual dan para pecinta.

9. Aryaas

Terletak di Pusat Perniagaan Khalid Bin Al Waleed Road, kafe ini menawarkan sentuhan tradisional pada minuman kegemaran anda. Tawaran termasuk South penapis kopi Hindi berbuih dan baldu yang disediakan menggunakan Penuras logam khas dan digabungkan dengan susu dan gula mendidih.

10. Raw Coffee Company

Coffee.

Ambil kelas pada kopi. Photo: Raw Coffee Company

Bukan sahaja anda boleh menikmati salah satu atau lebih daripada 15 asal tunggal dan lima campuran unik di sini, tetapi anda juga boleh belajar perdagangan di ruang khusus ini terletak di Warehouse 10, Al Manara. Sebagai veteran kejadian kopi tempatan, mereka menawarkan kelas penyediaan kopi. – Ming Teoh

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.