Home / Percutian / Tips untuk percutian yang baik dari seorang veteran perjalanan

Tips untuk percutian yang baik dari seorang veteran perjalanan

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Tips for a good holiday from a travel veteran

Robin Yap di Nest Tiger (juga dikenali sebagai Paro Taktsang), tapak suci Himalayan Buddha yang terkenal dan kuil kompleks, yang terletak di Cliffside daripada Paro lembah atas, di Bhutan. Gambar: Robin Yap

Malaysia

Robin Yap tahu lebih baik daripada untuk mempercayai bahawa rumput hijau di sisi lain. Beliau telah bekerja dengan satu syarikat selama lebih 30 tahun, dan komitmen yang pasti telah berhasil.

Hari ini, lelaki itu adalah Presiden The Travel Corporation (Asia). Sesetengah jenama di bawah kumpulan perjalanan antarabangsa termasuk Trafalgar, Contiki dan Insight Vacations.

dedikasi Itu juga bermakna bahawa pemain berusia 58 tahun itu adalah biasa dengan perubahan ketara dalam senario perjalanan.

Teknologi , kata Singapura dalam e-mel, telah benar-benar mengubah landskap perniagaan. Tetapi dia tidak merasa hairan dengan cabaran masa depan, terima kasih kepada nasihat ibu yang dikasihi itu.

“Ibu saya memberitahu saya bahawa jika anda tidak bersedia, walaupun emas jatuh dari langit, anda akan menjadi terlalu perlahan untuk mengambilnya , “Yap berkaitan. “Saya sentiasa bersedia. Dan apabila anda bersedia dengan kandungan dan bahan, anda mempunyai apa-apa yang perlu dibimbangkan. “

Industri veteran saham beberapa maklumat penting untuk bercuti yang baik, dan yang satu destinasi di mana beliau telah merasakan yang paling gembira.

Robin Yap berseronok dengan rakan-rakan di restoran Bienvenido A La Estacion De Luque dalam La Subbetica, Sepanyol.

anda menerima sebarang tempahan perjalanan lucu atau pelik permintaan?

Setelah di Bhutan, seorang wanita yang alah kepada mentega telah berkhidmat kursus utama “Butter Ikan”. Dia menjerit! pelayan itu dengan tenang memberitahunya ia adalah nama ikan. Beliau menjelaskan bahawa ia tidak diperbuat daripada mentega, sama seperti rama-rama ini tidak diperbuat daripada mentega. Terdapat beberapa detik-detik cahaya dalam perniagaan kami!

Apa yang membuatkan untuk percutian yang baik?

Tidak ada pelancongan sempurna, tetapi terdapat cara berfikir yang sempurna. Ingat bahawa anda akan bercuti dan tidak dalam misi bawel. Kesilapan boleh berlaku di rumah atau di luar negara. A minda positif akan membolehkan anda untuk menikmati percutian anda walaupun perkara yang tidak berubah dengan cara yang anda mahu mereka.

Perjalanan dengan teman yang berfikiran seperti yang berkongsi pandangan yang sama di benar-benar mahu masa yang hebat. Pilih destinasi yang sesuai dengan bajet anda supaya anda tidak perlu menahan diri daripada mempunyai makan besar, membeli bahawa alat bahawa anda telah mengintai atau melawat tugu supaya meneliti banyak mengenai.

Posing in front of the Buddha Dordenma statue at Buddha Point Thimphu, Bhutan.

Bergambar di hadapan patung Buddha Dordenma di Buddha Point Thimphu, Bhutan.

dalam destinasi dekat, mencari sebuah resort untuk berehat sebagai bebas percuma Traveller (FIT) adalah pilihan yang baik juga. Walau bagaimanapun, jika anda sedang menuju ke destinasi seterusnya, dengan bahasa yang berbeza dan arah memandu, anda mesti mempunyai banyak masa dan kesabaran.

Akhir sekali, membawa yang berusia tiga tahun anda pada jarak jauh , program-kanak kumpulan pelancongan boleh mengalirkan tenaga. Tunggu sehingga mereka lebih tua dan lebih bersedia.

Apakah yang perlu pelancong ambil perhatian, sebelum membuat tempahan hotel yang bercuti?

Apabila membuat tempahan dalam talian untuk penginapan dengan harga promosi , sering terdapat tidak ada pengembalian wang jika anda membatalkan. Sila ambil perhatian: Adakah sarapan termasuk dalam harga dan terdapat Wi-Fi percuma di dalam bilik? Selalunya, pakej WiFi boleh mahal. Adakah permintaan untuk bilik tidak merokok terlebih dahulu kerana beberapa negara masih menawarkan bilik tidak dan ia boleh menjadi tidak selesa.

Sebagai seorang veteran dalam industri pelancongan, apa yang anda cari apabila anda menempah bercuti?

Jika ia adalah satu percutian, kemudian Aku menuju ke destinasi berhampiran seperti Bhutan, yang saya melawat dua kali setahun untuk menikmati ketenangan destinasi. Untuk bercuti lagi, saya biasanya menikmati pelayaran sungai di Eropah dengan Uniworld Boutique River Cruise.

Mana-mana kisah kejadian yang tidak diingini perjalanan?

Perkara yang paling buruk berlaku adalah kehilangan anda pasport di negara bukan berbahasa Inggeris. Ia mengambil jam untuk mendapatkan seseorang untuk memahami anda dan perkhidmatan di balai polis di beberapa negara dengan itu mereka tidak betul-betul tempat yang paling baik untuk menjadi melaporkan pasport hilang.

Robin Yap with some young monks at the Rinpung Dzongkhag, Paro.

Robin Yap dengan beberapa sami muda pada Rinpung Dzongkhag, Paro.

di mana salah satu destinasi di mana anda berasa yang paling gembira?

sudah pasti Bhutan. Saya sudah mempunyai satu nama Bhutan – Wanhchen Rigzin. Bhutan adalah sebuah negara yang mudah dengan pemandangan pergunungan yang menakjubkan.

Apakah beberapa perkara yang anda perlu membawa bersama-sama pada perjalanan anda

kamera A, kasut yang bagus, powerbank, ubat untuk gout saya, telefon bimbit ganti dan kad SIM tempatan.

Apakah nasihat perjalanan yang terbaik yang anda terima?

Travel sekarang … misalnya, Cahaya Utara di Iceland mungkin tidak muncul dalam tempoh 10 tahun akan datang.

Adakah anda mempunyai beberapa tips perjalanan untuk pelancong?

Jangan membeli pakej yang paling murah kerana kos yang cuti adalah tidak harga yang anda bayar. Ia termasuk semua tambahan tersembunyi yang anda fikir dimasukkan. Sentiasa membeli insurans perjalanan, walaupun ia hanya untuk sehari. Mempunyai pemeriksaan kesihatan jika anda mempunyai keadaan perubatan dan pastikan anda mendapatkan preskripsi hanya dalam kes anda perlu membeli ubat di negeri asing.

Juga, perlu kad kredit anda secara berasingan. Sekiranya anda kehilangan satu, masih terdapat suatu tempat lain. Dan sentiasa mendaftar dengan kementerian negara anda hal ehwal luar dan memberitahu mereka di mana anda dalam perjalanan ke. Dalam kes kecemasan, pejabat hal ehwal asing anda boleh sampai kepada anda

Lengkapkan ayat berikut:.

Saya akan menaiki kapal terbang dalam denyutan jantungnya yang hidangan di …

Castle Ashford, Ireland.

Jika saya duduk bersebelahan dengan seorang penumpang menjengkelkan pada pesawat jarak jauh, saya akan …

pop pil … dan tidur!

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *