Home / Sukan / tips Ricciardo Rosberg kejuaraan F1

tips Ricciardo Rosberg kejuaraan F1

LONDON (Reuters) – Australia, Daniel Ricciardo telah diperkatakan yang janggal senyap pra-podium antara rakan sepasukan Mercedes Lewis Hamilton dan Nico Rosberg, manakala tip yang terakhir untuk Formula Satu gelaran musim ini.

tersenyum pemandu Red Bull di tempat kedua di Singapura hujung minggu lalu, dengan Rosberg menang dan juara tiga Hamilton ketiga.

The hasil menghantar Rosberg kembali di atas dalam kejohanan, Jerman kini lapan mata di hadapan Hamilton dengan enam pusingan yang tinggal.

“Apabila Lewis terdiri defisit itu kepada Nico dan datang semula ia adalah seperti OK, tiada siapa yang akan menyentuh Lewis, “katanya kepada televisyen Sky Sports semasa lawatan ke Australia menjelang perlumbaan Malaysia minggu depan.

” Nico itu kembali … saya akan membuang sepana dalam kerja-kerja dan kata Rosberg, “katanya ditambah apabila diminta untuk memilih salah satu daripada pasangan untuk tajuk.

Rosberg telah memenangi lapan perlumbaan ke Hamilton enam tahun ini, termasuk tiga sejak rehat Ogos hanya apabila ia kelihatan seperti Britain mempunyai momentum.

“bahagian yang terbaik ialah jika anda mendapat di podium dengan mereka dua, di dalam bilik sebelum kita keluar di podium selepas perlumbaan, anda mengambil topi keledar kira dan ia adalah janggal bagi saya kerana ia hanya begitu senyap, “kata Ricciardo.

” Saya tidak suka berdiam diri terlalu banyak, jadi saya seperti cuba untuk memuat bercakap kepada diri saya sendiri atau membuat perbualan dengan mereka tetapi mereka hanya gembira menikmati kesunyian janggal. Ia agak menyeronokkan. “

Hamilton dan Rosberg telah berjuang untuk tajuk ini sejak tiga tahun yang lalu, hubungan mereka akan melalui patch membeku sekali-sekala, dan musim ini pertandingan ini adalah lebih dekat berbanding sebelum antara kedua-dua.

Apabila Hamilton memenangi gelaran ketiga di Texas tahun lepas, beliau melemparkan topi untuk Rosberg semasa mereka menunggu di ruang podium dan mempunyai ia tersangkut lurus kembali oleh yang tidak berpuas hati Jerman.

Rosberg kemudian menyifatkan kejadian itu sebagai “hanya permainan biasa kami”.

pasangan itu telah di podium bersama-sama lapan kali dalam 15 perlumbaan tahun ini. Ricciardo telah menyertai mereka tiga kali.

(Laporan oleh Alan Baldwin, mengedit oleh Pritha Sarkar)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *