Home / Berita / Tiga lagi tawanan Indonesia dikeluarkan pada Sulu

Tiga lagi tawanan Indonesia dikeluarkan pada Sulu

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

MANILA: Tiga lagi rakyat Indonesia tebusan oleh pengganas Abu Sayyaf telah dikeluarkan di Sulu sebelum tengah hari pada hari Ahad , menurut Presiden Peace Penasihat Jesus Dureza (gambar) .

Dureza berkata tebusan itu diserahkan oleh Pengerusi Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro Nur Misuari ke Sulu Gabenor Totoh Tan.

“Pengerusi Misuari secara peribadi menghubungi saya dan memaklumkan kepada saya tentang kejayaan lain dalam usaha untuk mendapatkan kembali tebusan dipegang oleh Abu Sayyaf. Saya diselaraskan dengan Gen de la Vega, Pasukan Petugas Sulu bagi memudahkan perolehan lancar, “kata Dureza dalam satu kenyataan.

“Dalam panggilan telefon yang sama, Tan mengesahkan bahawa beliau mempunyai jagaan fizikal daripada tiga warga Indonesia dan beliau seterusnya akan seterusnya lebih jagaan mereka kepada AFP tempatan diketuai oleh Gen dela Vega,” katanya.

Dureza berkata Indonesia telah dikenal pasti oleh Tan sebagai Edi Suryono, Ferry Arifin, dan Muhamad Mabrur Dahri. – Philippine Daily Inquirer / Asia News Network

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *