Home / Teknologi / Tesla jawatan 70% peningkatan dalam penghantaran suku tahunan, punggung 2016 sasaran

Tesla jawatan 70% peningkatan dalam penghantaran suku tahunan, punggung 2016 sasaran

Almost halfway there: Tesla is closer to meeting its second-half 2016 target of 50,000 vehicles. —  Reuters

Hampir separuh jalan: Tesla adalah lebih dekat untuk memenuhi separuh kedua 2016 sasaran 50,000 kenderaan. – Reuters

SAN FRANCISCO: Tesla Motors Inc berkata pada hari Ahad penghantaran suku ketiga meningkat 70% kepada 24,500 kereta, berikutan peningkatan pengeluaran, tawaran pajakan lebih murah dan laporan diskaun ke atas beberapa kenderaan.

Penghantaran adalah metrik penting prestasi untuk kemewahan pengeluar kenderaan elektrik, yang telah terlepas sasaran ini dalam dua suku sebelumnya.

The penghantaran bertambah baik bagi suku ketiga membawa Tesla lebih dekat dengan mesyuarat-separuh kedua 2016 sasaran 50,000 kenderaan, yang ia mengulangi pada hari Ahad. Ia berkata dalam satu kenyataan bahawa penghantaran suku keempat akan menjadi “pada atau sedikit di atas” suku ketiga.

Walau bagaimanapun, angka suku ketiga termasuk 5,150 kenderaan dalam transit pada akhir suku kedua, kerana Tesla dilaporkan pada bulan Julai. Satu lagi 5500 kereta dalam transit akan dikira pada suku keempat, katanya.

Mesyuarat sasaran suku ketiga telah keutamaan bagi Silicon Valley pembuat kereta itu wang-kehilangan, yang berharap untuk mengumpul dana daripada pasaran ekuiti pada akhir tahun ini untuk pelbagai usaha termasuk membina di kilangnya untuk Model 3 pasaran massa sedan kerana pada akhir 2017 dan perolehan yang dirancang SolarCity Corp.

Tesla mengalami masalah pengeluaran pada awal tahun ini dan mula untuk menyelesaikannya pada bulan Jun. Ia berkata pada Julai bahawa pengeluaran akan meningkat daripada 2,000 kereta seminggu untuk 2200 pada suku ketiga dan 2400 dalam keempat.

Pengeluaran meningkat pada suku ketiga kepada 25.185 kenderaan, membayangkan hanya malu 2,000 kenderaan setiap minggu.

Syarikat akan mengumumkan keputusan kewangan suku ketiga pada awal November.

Ketua Pegawai Kewangan Jason Wheeler berkata pada bulan Ogos bahawa jika babak kedua pengeluaran dan penghantaran sasaran dipenuhi, syarikat itu mempunyai “peluang besar menjadi bukan GAAP menguntungkan,” tanpa menyatakan tempoh masa.

Pada bulan September, Tesla mula mengiklankan kereta inventori, untuk bilik pameran atau pemacu ujian, “pada harga yang baik dan sedia untuk penghantaran dipercepatkan.”

Sesetengah penganalisis melahirkan kebimbangan bahawa diskaun, melaporkan secara meluas di forum dalam talian Tesla, akan menjejaskan margin.

Minggu lepas, Ketua Pegawai Eksekutif Elon Musk menerbitkan sebuah memo memberitahu pekerja untuk mengikuti polisi syarikat tidak menawarkan diskaun ke atas kereta baru.

Musk mengulas nota penyelidikan yang diterbitkan pada hari Selasa oleh penganalisis Pacific Crest Securities Brad Erickson mengkritik Tesla kerana menawarkan diskaun ke atas Model S kereta inventori, bukan mereka dibina pesanan untuk pelanggan tertentu, untuk meningkatkan jualan suku ketiga. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.