Home / Makanan / Terkenal penjaja nasi ayam mahu menjadi sebesar KFC

Terkenal penjaja nasi ayam mahu menjadi sebesar KFC

Famous chicken rice hawker wants to be as big as KFC

chef Singapura Chan Hon Meng. Photo: AFP

Makanan

A Singapura penjaja makanan yang telah dianugerahkan satu bintang Michelin pada Julai memohon perjanjian pengembangan antarabangsa yang beliau berharap dapat membawa dia sekurang-kurangnya S $ 2mil (RM6 .1mil).

kelahiran Malaysia Chan Hon Meng, yang diiktiraf bagi soya sos tumis ayam, berkata dia mahu rakan kongsi yang boleh membuat dia francais antarabangsa, “seperti KFC”.

dia dinamakan model jenama Asia seperti Hong Kong, Tim Ho Wan dan Taiwan Din Tai Fung, yang mempunyai kedua-dua memenangi satu bintang.

Sejak Chan telah dianugerahkan bintang, beberapa pelabur telah mendekatinya dengan rancangan pengembangan. Tetapi Chan berkata beliau menolak permohonan mereka kerana mereka sama ada pengalaman operasi kekurangan di luar negara atau tidak dapat memenuhi syarat-syarat itu.

“Saya berharap bahawa saya boleh mendapatkan pembayaran 2mil S $, jika saham tidak sekurang-kurangnya syarikat untuk dipadankan. Saya hendak jenama untuk pergi ke pasaran luar negara dan saya mahu ia berjalan seperti francais, seperti KFC, “katanya.

Chan berkata kini dia sedang berunding dengan sebuah syarikat makanan dan minuman global yang mempunyai menawarkannya keadaan murah hati termasuk opsyen saham. Beliau enggan menamakan ia.

Singaporean chef Chan Hon Meng in front of his Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle stall in Singapore on July 22, 2016. Photo: AFP

kemasyhuran Chan telah datang pada kos kerana terdapat barisan panjang di gerai dan pelanggan tetap beliau tidak mahu menunggu tiga jam untuk makan. Photo: AFP

Chan menjadi berita utama apabila ia menjadi salah satu daripada dua penjaja dianugerahkan satu bintang dengan panduan Michelin apabila ia melancarkan edisi Singapura sulungnya

Sepinggan kos ayam dan beras. hanya S $ 2.50 (RM8), menjadikannya salah satu hidangan berbintang Michelin paling murah di dunia.

Oleh kerana anugerah itu, gerai Chan di mahkamah makanan panas dan lembab di Singapura Chinatown telah dilihat beratur panjang dengan pengunjung menunggu sehingga tiga jam .

Fame telah datang dengan kos untuk pelanggan tetap beliau.

“Kebanyakan mereka adalah pelancong. Banyak pelanggan tetap saya tidak boleh makan ayam saya lagi kerana yang boleh menunggu tiga jam untuk makan. “- AFP RELAXNEWS

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *