Home / Makanan / Terdapat cara yang betul untuk membuat ini tuna sandwich hunky

Terdapat cara yang betul untuk membuat ini tuna sandwich hunky

Pan bagnat, sandwic penuh dengan segala macam barang Mediterranean lazat, adalah makanan jalanan quintessential bandar Nice , Perancis.

Seperti kebanyakan makanan yang telah memperoleh status legenda, pan bagnat telah mengalami banyak tafsiran selama ini. Sehinggakan pada tahun 1991 persatuan, La Commune Libre du Pan Bagnat, telah dibentuk untuk melindungi, mempromosi dan meraikan perkara yang sebenar.

Dari beberapa resipi anda boleh mencari dalam buku-buku dan dalam talian, anda mungkin bayangkan ini menjadi lebih sedikit daripada sandwich tuna dengan loghat Perancis dan pendidikan kolej.

Tiada apa-apa, mendakwa Commune Libre, boleh lebih jauh dari kebenaran. Bagi mereka, perkara yang sebenar hendaklah mengandungi roti disapu dengan bawang putih, tomato, radishes (atau Daun Bawang), lada merah manis, kacang fava bayi atau hati articok, tuna dan / atau filet ikan bilis, telur rebus, selasih, buah zaitun hitam, minyak zaitun, dan garam dan lada

Sebahagian daripada bahan-bahan ini boleh, dalam secubit, ditinggalkan.; tiada apa yang perlu ditambah ke dalam senarai. Timun, adalah kekejian, salad laknat (terutamanya jika bilangan). Dan cadangan semata-mata mayonis akan menghantar ahli-ahli Commune Libre balistik

Apabila membuat anda sendiri, perlu diingat bahawa bagnat nama pan bermaksud “dimandikan roti.” – Seolah-olah, asal (pra-Commune) versi telah dibasahkan dengan air, bukan minyak zaitun. Seperti masakan Provençal banyak, ia adalah tidak rumit dan murah untuk memasang, lukisan pada bahan-bahan yang berada di dalam dan mudah didapati: roti basi, telur dari reban ayam, tomato, lada dan basil dari taman belakang atau balkoni, minyak zaitun dari tempatan kilang, dan tuna dan ikan bilis dari kilang pengetinan.

Traditional ban pagnat ingredients include tuna, anchovy fillets, hard-boiled eggs, tomatoes and sweet red peppers. Credit: Copyright 2016 Sue Style

bahan-bahan pagnat larangan Traditional termasuk tuna, filet ikan bilis, telur rebus, tomato dan lada merah manis.

berikut adalah tafsiran saya pan bagnat, yang mengikut tradisi rapat dengan satu pengecualian: Saya agak liberal dengan minyak zaitun, lebih suka ini atas air kepada bagnar pan saya. Saya juga melangkau radishes, kacang fava dan hati articok, yang seolah-olah saya merumitkan gambar.

Benarkan diri anda sedikit masa, kerana bagnat kuali perlu duduk dalam peti sejuk selama beberapa jam dengan berat di atas, supaya semua bahan-bahan yang boleh belajar daripada dan bersandar ke dalam satu sama lain. Ini juga menjadikan sandwic lebih mudah untuk memotong dan makan. pemikiran Akhir: Anda boleh membuat sandwich individu dengan roti gulung rata, atau menggunakan flatbread dan membuat untuk beberapa orang. Ia tambang indah berkelah

bagnat Pan ialah sandwich tuna sering dijumpai sebagai makanan jalanan di Nice, Perancis

Masa persediaan: 15 minit |.. Cook masa: none | Jumlah masa: 15 minit, ditambah 6 jam rehat

Menjadikan 4 hidangan

4 gulung roti rata atau flatbread yang kira-kira 20cm diameter
1 ulas bawang putih, dihancurkan minyak
1 sudu besar olive, dibahagikan
3 tomato sederhana, dihiris
secubit garam
10 daun selasih
2 biji telur rebus, dihiris
150g boleh tuna, dalam minyak atau air garam sebagai pilihan, parut dengan garpu
1/2 lada kecil gula merah, dipotong jalur nipis
6-8 filet ikan bilis (pilihan)

potong roti gulung atau flatbread pada separuh mendatar dan meletakkan bahagian bawah di atas papan. Memelihara puncak.

Gosok bahagian bawah roti dengan bawang putih dihancurkan dan hujan renyai-renyai dengan beberapa minyak.

Lay tomato dihiris di atas, musim dengan garam dan hujan renyai-renyai dengan lebih sedikit minyak.

Ikuti dengan daun selasih, hirisan telur rebus, tuna parut, jalur lada dan filet ikan bilis. Taburkan pada mana-mana minyak yang tinggal.

Tutup dengan bahagian atas roti dan tekan ke bawah perlahan-lahan, mengumpul mana-mana kepingan sesat mengisi dan menghantar mereka kembali di dalam.

Balut bagnat bekas di dalam foil , meletakkan di atas papan atau hidangan dan meletakkan berat badan yang rata di atas (a pek 1kg kacang atau beras berfungsi dengan baik). Peti sejuk selama beberapa jam atau semalaman.

gulung Cut pada separuh atau flatbread dalam keping tebal, dan berkhidmat dengan Provençal rosé sejuk. – Reuters / Zester Harian / Sue Style

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia