Home / Teknologi / telefon Pixel Google datang ke dalam fokus

telefon Pixel Google datang ke dalam fokus

Looking good: Apart from an attractive design, the Pixel is expected to have a much better camera than most phones on the market.

Mencari baik: Selain daripada reka bentuk yang menarik, Pixel dijangka mempunyai kamera yang lebih baik daripada kebanyakan telefon di pasaran .

Maka Google telah mengumumkan Pixel, visi terbaru syarikat itu daripada apa yang difikirkannya telefon pintar Android sepatutnya.

Kami telah mempunyai telefon pintar Google Nexus berjenama sebelum ini, tetapi tidak seperti telefon Nexus, Pixel yang dibina (dilaporkan oleh HTC) spesifikasi tepat Google dan bukan Tweaker bentuk yang sedia ada oleh pembuat perkakasan.

Dengan Google mempunyai suara dalam betapa perkakasan direka, Pixel yang sebenarnya adalah telefon pintar cukup mewah – ia adalah salah satu daripada beberapa telefon pintar di pasaran sekarang datang dengan Android 7.1 Nougat dan mempunyai quad-core Qualcomm Snapdragon 821, 4GB memori dan sama ada 32GB atau 128GB penyimpanan.

The telefon Pixel boleh didapati dalam versi 5in 1080p dan versi XL yang akan mempunyai skrin 5.5in dengan resolusi 2560 x 1440 piksel.

Kamera adalah di mana Google mempunyai (berhak) tertumpu banyak perhatian – walaupun ia sukan sensor imej 12 megapiksel, Google mengatakan bahawa telefon melancarkan aplikasi kamera dan mengambil gambar lebih cepat daripada mana-mana telefon syarikat itu telah diuji.

Ciri bintang lain kamera adalah bahawa ia melakukan apa yang syarikat panggilan HDR +. Daripada melakukan satu-shot tinggi imej Dynamic Range atau dua tembakan yang digabungkan bersama-sama, Pixel mengambil sehingga 30 imej yang kedua dan yang memasukkan 10 orang-orang ke dalam HDR tunggal + ditembak.

Rupa-rupanya, Google menggunakan imej tidak hanya untuk meningkatkan julat dinamik dalam imej tetapi juga untuk mengurangkan bunyi ISO tinggi dalam imej yang diambil dalam cahaya rendah, yang secara teori sepatutnya menyebabkan lebih baik cahaya rendah foto daripada kami telah lihat dalam kebanyakan pertandingan.

Pixel ini juga terikat kepada penyimpanan awan Google dan secara automatik akan bergerak gambar tertua dan video dalam resolusi penuh ke awan dan penyimpanan ini akan bebas untuk hayat peranti.

Ia juga akan menjadi telefon pertama yang datang dengan Penolong Google yang serupa dengan Siri Apple dan Amazon Alexa, yang membolehkan anda untuk mencari Internet atau buku restoran dengan hanya bercakap kepada telefon.

Pixel ini bermula pada AS $ 649 (kira-kira RM2,660) bagi versi 32GB dan AS $ 749 (kira-kira RM3,070) bagi versi 128GB, manakala Pixel XL pergi untuk US $ 769 (kira-kira RM3,150) untuk versi 32GB dan AS $ 869 (kira-kira RM3,560) untuk Pixel XL dengan 128GB penyimpanan.

Tidak ada perkataan apabila (jika pernah) Pixel atau Pixel XL akan datang ke Malaysia.

Kami sampai kepada Google Malaysia hari ini dan jawapan rasmi mereka adalah bahawa “Pixel dan Pixel XL boleh didapati di Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Jerman, Australia dan India. Kami merancang untuk melancarkan di lebih banyak negara pada masa akan datang, tetapi tidak mempunyai butiran untuk berkongsi pada masa ini. “

Walau bagaimanapun, ia mungkin bahawa telefon pintar akan dibawa oleh berdaya usaha para peruncit pasaran dalam talian seperti Lazada dan 11street yang beberapa minggu selepas itu ia yang ada di negara-negara dilancarkan pada Oktober 20.

Walau bagaimanapun, sementara kita tidak melihat sebarang masalah dengan suite rangkaian perkhidmatan Google bekerjasama dengan kelabu diimport Pixels, anda mungkin tidak akan dapat menikmati 24/7 sokongan secara langsung bahawa Google telah berjanji.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia