Home / Teknologi / telefon Pixel dan mesin pintar: pengumuman Google

telefon Pixel dan mesin pintar: pengumuman Google

SAN FRANCISCO: AS gergasi Internet Google pada 4 Okt mencabar saingan heavyweight termasuk Apple dan Amazon dengan array alat baru yang bertujuan untuk gaya hidup digital. Datang produk yang perlu diperhatikan:

Smartphone ‘dibuat oleh Google’

Pixel adalah telefon pintar pertama yang direka oleh Google, dengan kuasa Silicon Valley menetapkan perkakasan, perisian dan perkhidmatan cara Apple lakukan dengan iPhone yang.

Telefon pintar Google berjenama mengambil matlamat di model perdana oleh Apple, Samsung dan lain-lain di pasaran sangat kompetitif.

Pixel, yang datang dalam 5in dan 5.5in (12.7cm dan 14cm) saiz skrin, mempunyai pembaca cap jari, kamera yang diiktiraf sebagai yang terbaik dalam mana-mana telefon pintar, storan dalam talian tanpa had untuk foto dan video, dan caj cepat digabungkan dengan hayat bateri yang panjang.

SAN FRANCISCO, CA - OCTOBER 04: Members of the media examine Google's Pixel phone during an event to introduce Google hardware products on October 4, 2016 in San Francisco, California. Google unveils new products including the Google Pixel Phone making a jump into the mobile device market.   Ramin Talaie/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Dikuasakan oleh Nougat, Pixel datang dalam dua saiz – sama seperti iPhone – dan mempunyai pembaca cap jari, kamera yang diiktiraf sebagai yang terbaik dalam mana-mana telefon pintar, storan dalam talian tanpa had untuk foto dan video, dan cepat pengecasan digabungkan dengan hayat bateri yang panjang. – AFP

Pixel dikuasakan oleh versi terbaru sistem operasi mudah alih Android, Nougat dan Google berjanji untuk menjaga perisian itu secara automatik dikemaskini.

Pixel juga menampilkan Maya Penolong kecerdasan buatan untuk membolehkan pengguna untuk menguruskan tugas-tugas dan mendapatkan maklumat dalam format perbualan semula jadi.

harga permulaan Pixel sebanyak AS $ 649 (RM2,685) di Amerika Syarikat adalah sama dengan iPhone terbaru Apple.

Prapesanan untuk Pixel bermula 4 Oktober di Australia, Britain, Kanada, Jerman dan Amerika Syarikat. Pixel akan disediakan untuk pesanan di India pada Oktober 13.

Cyber ​​pekerja rencam

Google Home merupakan penceramah pasu bersaiz bunga diselitkan dengan smarts mesin dan suara kawalan untuk bertindak sebagai pekerja rencam siber untuk mendapatkan maklumat dan menguruskan tugas-tugas mengenai rumah atau flat.

Google Home is displayed during the presentation of new Google hardware in San Francisco, California, U.S. October 4, 2016.  REUTERS/Beck Diefenbach

Google Home dipamerkan semasa pembentangan perkakasan Google baru dalam San Francisco, California. – Reuters

Home mendengarkannya arahan atau pertanyaan walaupun semasa bermain muzik, dan boleh mengawal peranti pintar yang lain dalam julat. Utama Google boleh didapati di kedai-kedai pada bulan November, tetapi boleh pra-memerintahkan bermula Oktober 4.

Harga alat itu di Amerika Syarikat ialah AS $ 129 (RM533). Itulah US $ 50 (RM206) kurang daripada Amazon Echo, saingan yang telah popular dengan pengguna di sini sejak ia dilancarkan oleh titan runcit dalam talian.

Menyebarkan smarts mesin

Penolong Google adalah versi perisian pembantu maya syarikat Internet yang sebelum ini dikenali sebagai Google Now.

Ia bersaing dengan Siri Apple, Amazon Alexa, dan Microsoft Cortana, memanfaatkan harta yang luas pengetahuan dihimpunkan oleh enjin carian dalam talian yang terkemuka di dunia.

Google menggariskan rancangan untuk menyemai pelbagai jenis peranti dan perkhidmatan dengan Penolong smarts, membiarkan orang mendapatkan jawapan atau menguruskan hal-hal dalam gaya perbualan, seolah-olah bercakap dengan pembantu manusia.

Google Pixel phones and the Google Daydream View VR viewer are displayed during the presentation of new Google hardware in San Francisco, California, U.S. October 4, 2016.  REUTERS/Beck Diefenbach

Google telah membina Pembantu perisian di tengah-tengah telefon pintar Pixel (kiri). Juga digambarkan adalah penutup kepala Daydream Lihat VR Google. – Reuters

Google dibentangkan visi untuk menjadi pemain utama dalam kecerdasan buatan, dengan Penolong yang diselitkan ke dalam pelbagai peranti dan perkhidmatan yang membolehkan peluang untuk mereka bekerja bersama-sama.

Google telah dibina Penolong smarts ke dalam aplikasi pesanan telefon pintar Allo baru dikeluarkan bulan lalu, dan meletakkan perisian di tengah-tengah Pixel dan Google Home.

Kadbod membesar

Daydream Lihat realiti maya penutup kepala datang sebagai jawapan kepada Oculus Facebook milik negara, dan satu cabaran langsung kepada Samsung Gear VR.

Telefon pintar serasi dengan platform perisian Daydream Google boleh tergelincir ke dalam bermain dalam View penutup kepala untuk bertindak sebagai skrin untuk pengalaman realiti maya.

Filename : daydream_view_2.f2443164645.original.jpg - To go with

Google Daydream diperbuat daripada kain, langkah dari kadbod sebenar yang sebelumnya telah main-main dibina. – AFP

Lihat diperbuat daripada kain, langkah dari kadbod sebenar yang sebelumnya di Google telah main-main dibina.

Kononnya diilhamkan oleh pakaian kasual, Pemandangan bahan menjadikan ia lebih ringan dan berpotensi lebih selesa daripada peranti yang telah di pasaran.

Lihat datang dengan pengawal dan telah diiktiraf sebagai membuat realiti maya “diakses” pada harga AS $ 79 (RM326) di Amerika Syarikat, di mana ia akan tiba pada bulan November. Lihat juga boleh didapati di Australia, Britain, Kanada dan Jerman.

Sebagai perbandingan, Samsung Gear VR topi berharga AS $ 100 (RM413). Oculus Rift kepala realiti maya gear mempunyai AS $ 599 (RM2,478) tag harga dan hendaklah disambungkan kepada komputer berprestasi tinggi.

Streaming 4K video

Chromecast Ultra adalah versi yang lebih baik daripada pingat bersaiz peranti Chromecast yang palam ke monitor TV untuk menonton video streaming online.

Google berkata ia telah menjual lebih daripada 30 juta peranti Chromecast sejak mereka memulakan kerjaya tiga tahun yang lalu.

epa05570298 Google Home, and Google Chrome on display afterthey were introduced at a Google product event in San Francisco, California, USA, 04 October 2016. EPA/JOHN G MABANGLO

Chromecast Ultra (tengah) digambarkan bersama Google WiFi (kiri) dan Google Home. – EPA

Generasi baru Chromecast berjanji lebih dipercayai melihat dan kualiti imej yang menghamburkan kata-kata semua jalan sehingga definisi ultra tinggi 4K video.

Chromecast Ultra berharga AS $ 69 (RM285) dan boleh didapati pada bulan November di Amerika Syarikat dan 15 negara lain.

WiFi di seluruh

Google WiFi berjanji untuk membuat orang pasti boleh menyambung ke Internet dari mana-mana sahaja di rumah. Cakera bersaiz modul WiFi boleh diletakkan di pelbagai tempat di rumah-rumah, yang bertindak sebagai mesh Internet berkaitan macam sehingga mendapatkan talian adalah seragam mudah. ​​

Google Wifi is displayed during the presentation of new Google hardware in San Francisco, California, U.S. October 4, 2016.  REUTERS/Beck Diefenbach

Google WiFi boleh diletakkan di pelbagai tempat di rumah untuk meningkatkan sambungan Internet. – Reuters

perisian WiFi membolehkan orang dengan mudah menguruskan kesesakan di rangkaian rumah, atau bahkan terpilih memotong alat kanak-kanak daripada Internet apabila mereka perlu di makan atau di tempat tidur.

Google akan mula mengambil pra-pesanan untuk WiFi pada bulan November, mengiklankan harga AS $ 129 (RM533) untuk satu unit tunggal atau AS $ 299 (RM1,237) untuk satu pek tiga modul. – AFP

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia