Home / Teknologi / telefon Google mensasarkan Apple tetapi boleh meninggalkan Samsung terdedah

telefon Google mensasarkan Apple tetapi boleh meninggalkan Samsung terdedah

New player:  Pixel may come not at the expense of Apple, but phone manufacturers running its Android software. —  Reuters

New Pemain: Pixel boleh datang tidak dengan mengorbankan Apple, tetapi pengeluar telefon menjalankan perisian Android. – Reuters

pelancaran produk Google adalah sebanyak suntikan di Apple Inc iPhone sebagai padang jualan untuk telefon Pixel yang baru, dengan para eksekutif dari Mountain View internet syarikat carian mengambil tembakan di pesaing mereka di setiap selekoh.

Tetapi apa-apa keuntungan Google membuat dengan AS $ 649 (RM2,700) Pixel, yang dianggap sebagai benar-benar direka sendiri, boleh datang tidak dengan mengorbankan Apple, tetapi pengeluar telefon menjalankan perisian Android, senarai mengungguli oleh Samsung Electronics Co Ltd.

“strategi Android premium adalah benar-benar satu strategi untuk mengambil bahagian pasaran daripada Samsung,” kata penganalisis Jan Dawson daripada Jackdaw Research. Syarikat Korea Selatan sudah terasa bahang daripada penarikan balik yang sangat publisiti Galaxy Nota 7 telefon berikutan kebakaran bateri.

“Jelas sekali Google tidak mahu jelas bersaing dengan rakan-rakan sendiri, tetapi produk ini adalah minat untuk bersaing dengan Samsung daripada Apple,” kata Dawson.

Google, unit Alphabet Inc, jelas mempunyai tempat yang ditetapkan pada iPhone dan asas pengguna mewah yang ia menyuruh.

“Tidak ada kamera benjolan hodoh,” kata Ketua perkakasan Rick Osterloh untuk ketawa daripada penonton di debut telefon, merujuk kepada kamera dibangkitkan iPhone, ciri mengeluh oleh beberapa penggemar reka bentuk.

iklan baru dikeluarkan untuk telefon Pixel tanah beberapa pukulan pada iPhone. A buruk daripada ciri-ciri baru yang telefon ‘diakhiri dengan “3.5mm headphone jack senang hati tidak baru,” yang merujuk kepada keputusan Apple untuk menghapuskan pelabuhan di iPhone 7, yang mencetuskan kemarahan ramai pelanggan.

tiruan pujian

Walau bagaimanapun, talian Pixel menanggung persamaan yang kuat untuk iPhone, datang dalam dua saiz dan pelbagai kemasan anggun. Penolong Google, dikuasakan oleh perisian kecerdasan buatan, adalah tindak balas kepada Apple Siri. Dan seperti Google mengutamakan menjadikan perkakasan sendiri di bawah Osterloh, falsafah reka bentuk baru muncul gema Apple.

Hardware eksekutif Mario Queiroz disebut-sebut perhatian syarikat untuk pembungkusan, satu ciri yang mendiang Apple CEO Steve Jobs terkenal taksub lebih.

“Anda mahu pengguna pertama sekali untuk mempunyai pengalaman yang hebat ini di luar kotak dari segi reka bentuk pembungkusan,” Queiroz, naib presiden pengurusan produk di Google, berkata dalam satu temu bual.

Beliau menolak kebimbangan bahawa push perkakasan Google akan pit ia berbanding dengan rakan Android. Teknologi yang tertanam dalam telefon Pixel ini bertujuan untuk melonjakkan peranti Android ke hadapan, katanya.

“Ia tidak permainan jumlah sifar,” kata Queiroz. “Kami percaya bahawa Google boleh dan akan melakukan kedua-dua perkara. Kedua-dua menyampaikan platform dan membina produk-produk kita sendiri. “

Google lagi mendapati ia mengurangkan kerugian terhadap dua pesaing yang sangat kaya-raya. Apple dan Samsung adalah yang terbesar pembuat telefon bimbit telefon pintar dan kedua-duanya mempunyai program pemasaran utama.

Samsung menghabiskan sekurang-kurangnya AS $ 50mil (RM207.1mil) hanya untuk pengiklanan semasa Sukan Olimpik di Rio de Janeiro, Brazil, menurut anggaran dari Kantar Media.

Juru bicara bagi Apple dan Samsung tidak bertindak balas kepada permintaan untuk komen pada pelancaran Google. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia