Home / Teknologi / syarikat E-dagang slug ia keluar sebagai musim perayaan India bermula

syarikat E-dagang slug ia keluar sebagai musim perayaan India bermula

A lot at stake: For India's Flipkart and Snapdeal, strong sales during India's equivalent of the US Black Friday sales could give both companies some leverage in their current push for investment. — Reuters

Ramai yang dipertaruhkan: Untuk Flipkart dan Snapdeal India, jualan kukuh pada bersamaan India daripada AS jualan Black Friday boleh memberikan kedua-dua syarikat beberapa leverage dalam usaha semasa mereka untuk pelaburan. – Reuters

MUMBAI: dua terbesar pemain e-dagang India sedang mencari untuk menggunakan perayaan musim jualan terbesar di negara ini minggu ini untuk meningkatkan penilaian mereka kerana mereka meminta modal baru dan melihat kepada menangkis menembusi Amazon berkembang ke dalam pasaran domestik.

Untuk Flipkart dan Snapdeal India, jualan kukuh pada bersamaan India daripada jualan US Black Friday boleh memberikan kedua-dua syarikat beberapa leverage dalam usaha semasa mereka untuk pelaburan.

Dengan wang ekuiti swasta aliran pengeringan dan Amazon.com berikrar US $ 5bil (RM20.66bil) pelaburan untuk mendapatkan tanah di India, penjual e-dagang tempatan akan mencari untuk menggunakan nombor musim ini untuk menunjukkan pelabur mereka keupayaan untuk memacu jualan.

Flipkart sedang berunding dengan gergasi runcit Wal-Mart Stores dan menunjukkan yang kukuh jualan pada minggu ini boleh memberikan lebih rundingan leverage. Snapdeal juga bersedia untuk meningkatkan modal baru untuk mempertahankan turf itu.

Pertaruhan tinggi pertempuran antara Big Billion Hari bonanza jualan Flipkart ini, penjualan Great Festival India Amazon dan inisiatif sendiri Snapdeal ini digelar Jualan Unbox Diwali, bermakna pekerja di ketiga-tiga pemain bekerja jam marathon untuk memenuhi sasaran jualan sengit.

“Pasukan kami bekerja sepanjang masa semasa Big Billion masa,” kata seorang jurucakap Flipkart, sambil menambah bahawa ramai yang Kemping di pejabat untuk minggu, dan bekerja 14-18 jam sehari dalam usaha untuk menjaga dengan permintaan penuh kegilaan.

Ketiga-tiga syarikat mengatakan musim jualan mereka setakat ini telah berjaya, tetapi tidak mengulas mengenai bagaimana momentum jualan itu menyusun menentang sasaran dalaman mereka sendiri.

Flipkart berkata ia dijual 2.25 juta unit dalam tempoh 12 jam pertama jualan lima hari yang bermula pada hari Ahad.

pesaing terdekat Its Amazon India berkata ia menjual 1.5 juta unit dalam tempoh 12 jam pertama penjualan yang bermula pada hari Sabtu. Amazon berkata hari pertama jualan adalah tiga kali lebih tinggi daripada jualan hari pertama sama tahun lepas manakala jualan hari kedua lima kali lebih tinggi.

Snapdeal berkata pengguna lebih daripada 2 juta log masuk pada jam pertama jualannya, yang membawa kepada lebih daripada 180 arahan sesaat pada majlis pelancaran.

“Dengan syarikat-syarikat di bawah tekanan untuk membuat wang, mereka tidak mahu membiarkan peluang pergi ke pesaing … anda tidak boleh menyimpan membakar wang tunai dengan menawarkan diskaun besar,” kata Devangshu Dutta, ketua eksekutif perundingan runcit Ketiga Penglihatan. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia