Home / Sukan / Swansea karung Guidolin, American Bradley untuk menggantikan beliau

Swansea karung Guidolin, American Bradley untuk menggantikan beliau

LONDON (Reuters) – Bob Bradley akan menjadi Amerika yang pertama untuk menguruskan sebuah pasukan Liga Perdana selepas Swansea City mengupah berusia 58 tahun untuk menggantikan Itali Francesco Guidolin pada Isnin.

masa depan Guidolin telah diragui selepas permulaan buruk musim yang terus hari ini dengan kekalahan 2-1 oleh Liverpool yang kiri Swansea bawah keempat liga.

kelab milik Amerika mengumumkan di laman web mereka yang Guidolin, yang menyertai pada Januari berikutan pemecatan Garry Monk, telah meninggalkan dan bahawa bekas jurulatih kebangsaan AS akan mengambil alih.

Bradley akan mengendalikan kelab Perancis Le Havre untuk kali terakhir pada Isnin apabila mereka menentang Sochaux.

“Kami jelas kecewa berpisah dengan Francesco,” kata pengerusi Swansea, Huw Jenkins .

“Kami merasakan dia berhak peluangnya selepas kerja-kerja yang dia lakukan musim lalu. Malangnya kami tidak dapat menjalankan persembahan alih daripada musim lalu dan kami merasakan kami perlu mengubah keadaan secepat mungkin untuk bergerak ke hadapan. “

Bradley adalah seorang jurulatih yang jauh berpengalaman yang berjaya dalam MLS dengan Chicago Fire dan MetroStars sebelum menjadi jurulatih AS 2006-11. Dia juga mempunyai ejaan yang bertanggungjawab bagi Mesir.

“kami gembira Bob telah bersetuju untuk menyertai kami,” kata Jenkins.

“Dialah yang lebih mengetahui falsafah bola sepak kelab itu dan akan menyediakan kami dengan kualiti kepimpinan yang kukuh dan keyakinan baru untuk bersaing di peringkat ini.

” Ia adalah pengurus perubahan tidak pernah mudah, tetapi kita sedang melihat panjang pelantikan -term dan kami yakin Bob boleh menyelesaikan kita ke bawah dan menstabilkan perkara-perkara di dalam dan luar padang. “

Bradley menghadapi permulaan yang sukar sebaik sahaja musim Liga Perdana bersambung semula selepas rehat antarabangsa dengan perlawanan pertama yang bertanggungjawab jauh untuk Arsenal.

anaknya Michael kini kapten AS dan telah bermain dalam Bundesliga dengan Borussia Moenchengladbach dan dengan Roma dalam Serie A.

ahli perniagaan Amerika Jason Levien dan Steve Kaplan membawa pegangan kawalan di Swansea pada bulan Jun.

(Laporan oleh Martyn Herman, penyuntingan oleh Ed Osmond)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia