Home / Sukan / Suzuki Cup: Kim Swee menggesa orang untuk menyerang pertama menentang Vietnam

Suzuki Cup: Kim Swee menggesa orang untuk menyerang pertama menentang Vietnam

Harimau Malaysia squad training in Yangon ahead of their AFF Suzuki Cup match against Vietnam on Wednesday. - Bernama

Harimau Malaysia latihan skuad di Yangon menjelang perlawanan AFF Suzuki Cup menentang Vietnam pada Rabu. – Bernama

PETALING JAYA: Pastikan ia ketat dan menyerang pertama

.

Itulah jurulatih kebangsaan nasihat Datuk Ong Kim Swee mempunyai untuk anak buahnya kerana mereka bersedia untuk mengambil Vietnam dalam perlawanan AFF Suzuki Cup Kumpulan B kedua di Stadium Thuwunna di Yangon pada Rabu.

The Harimau Malaysia terpaksa bangkit daripada ketinggalan dua kali ke tepi pasukan kerdil Kemboja 3-2 pada perlawanan pembukaan Ahad lepas dan antarabangsa bekas Kim Swee tidak mahu berulangnya itu.

“Ia adalah baik bahawa mereka menunjukkan watak untuk kembali dua kali di bawah panas matahari untuk mengalahkan Kemboja, tetapi perlawanan yang pada masa lalu. Kita perlu terus bergerak ke hadapan, “kata Kim Swee.

“Kita perlu melakukan lebih baik daripada menentang Kemboja … Saya tidak mahu mengulangi di mana kita mempunyai kerja lebih keras untuk mendapatkan kembali ke dalam permainan. Vietnam telah bertambah baik dan telah bersedia dengan baik untuk kejohanan ini.

“Kami telah kelemahan dalam perlawanan menentang Kemboja … Vietnam adalah pasukan yang seimbang dan akan membuat penyesuaian untuk permainan . Kami mempunyai 23 pemain di dalam skuad … semua orang mampu membantu pasukan mendapatkan hasil yang positif. “

kegemaran Group Vietnam menunjukkan cita-cita jawatan mereka dengan kemenangan 2-1 ke atas tuan rumah bersama Myanmar pada Ahad dan mereka dijangka masalah Malaysia dengan kelajuan dan keupayaan teknikal.

Vietnam juga akan keluar untuk membalas dendam 5-4 agregat kehilangan separuh akhir ke Malaysia pada edisi 2014 kejohanan dua tahun sekali. Vietnam menewaskan Malaysia 2-1 pada perlawanan pertama di Shah Alam tetapi pergi ke bawah 4-2 dalam perlawanan kedua di Hanoi.

jurulatih Vietnam Nguyen Huu Thang berkata pasukannya telah berpindah dari kekalahan mengejut itu, sambil menambah bahawa “kedua-dua pasukan mempunyai peluang 50-50 untuk menang esok”.

“Kami bersedia untuk bekerja untuk keputusan yang terbaik … tidak kira apa keputusan, kita akan meninggalkan padang dengan bangga,” kata Huu Thang.

“Bermain di 15:00 tidak mudah … kita perlu menyesuaikan diri dengan cepat. Pasukan Malaysia menunjukkan keharmonian yang baik apabila mereka mengalahkan Kemboja dan saya boleh melihat bahawa semangat pasukan mereka adalah lebih baik sekarang. “

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia