Home / Sukan / Stoke Allen menyerang lewat untuk menafikan Man United

Stoke Allen menyerang lewat untuk menafikan Man United

(Reuters) – Manchester United dinafikan oleh prestasi Stoke City yang bersemangat sebagai Joe Allen menerkam lewat untuk menjamin pengunjung mata pertama di Old Trafford sejak 1989 dalam berhak 1-1 Liga Perdana seri.

United fikir mereka telah dilakukan cukup apabila pemain gantian, Anthony Martial meletakkan mereka di hadapan pada minit ke-69, dua minit selepas masuk sebagai pemain yang bangku, dengan pukulan lencong dari tepi kawasan yang menewaskan penjaga gol yang sangat baik Stoke Lee Grant.

Tetapi Allen, yang sepatutnya menjaringkan gol awal, melanda dari jarak dekat pada minit ke-82 selepas David De Gea fumbled yang Glen Johnson usaha dan pukulan Jonathan Walters ‘mereka namun, bar.

“Untuk pergi gol di belakang menentang pasukan seperti itu dan mendapatkan mata adalah sukar bertanya tetapi kami melakukannya, kata Allen, yang matlamat adalah beliau kedua dalam perlawanan liga berturut-turut. “Apabila anda datang ke Old Trafford anda tidak akan mendapat banyak peluang.

“Kami tidak mengambil banyak mata tetapi anda tidak boleh salahkan usaha. Kami bertekad untuk datang ke sini dan mendapat sekurang-kurangnya satu mata. Kami telah mengancam pada masa-masa, yang merupakan satu petanda yang baik untuk minggu-minggu akan datang. “

Walaupun Paul Pogba terkena palang lewat, pengunjung memperoleh seri mereka dengan menunjukkan punggung-to-the-dinding yang menggerakkan mereka dari bahagian bawah jadual.

United, yang sekali lagi bermula dengan Wayne Rooney di bangku simpanan, sepatutnya dibuat lebih daripada rentetan peluang, dengan Pogba, Zlatan Ibrahimovic dan Jesse Lingard semua akan rapat.

Walaupun titik jatuh, United pengurus Jose Mourinho berkata ia adalah “terbaik prestasi United sepanjang musim” itu.

Mourinho berkata: “Ia adalah jauh lebih baik daripada menentang Leicester (ketika United menang 4-1 minggu lepas) Ia boleh menjadi 3-0 atau 4-0 pada separuh masa pertama, 6-0 pada akhir. permainan, tetapi hasilnya adalah 1-1. tetapi itulah bola sepak. “

(Laporan oleh Neil Robinson, penyuntingan oleh Pritha Sarkar)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.