Home / Sukan / Spurs mengenakan kekalahan pertama Guardiola sebagai pengurus City

Spurs mengenakan kekalahan pertama Guardiola sebagai pengurus City

(Reuters) – Sesuatu yang sentiasa cenderung untuk memberi apabila kedua-dua pihak tanpa kalah dalam Liga Perdana Inggeris ditemui di White Hart Lane dan Tottenham Hotspur diketepikan Manchester City 2-0 untuk mengenakan kekalahan pertama Pep Guardiola sebagai pengurus pasukan pelawat.

kemenangan itu berpindah tempat kedua Tottenham satu mata di belakang City di bahagian atas. Di tempat lain, keenam Manchester United juga tergelincir kerana mereka seri 1-1 dengan Stoke City, manakala Leicester dan Southampton kongsi seri tanpa jaringan.

City, yang belum lagi turun satu mata sebelum enam perlawanan, pergi belakang apabila Aleksandar Kolarov dialihkan hantaran Danny Rose menewaskan penjaga gol sendiri pada minit kesembilan.

Dele Alli menambah gol kedua selepas kerja baik dari Son Heung-min dan, dengan City gagal untuk menangani kadar menekan dan Spurs , pasukan tuan rumah juga mempunyai penalti Erik Lamela diselamatkan oleh Claudio Bravo.

Tidak syak lagi tetap pengambil sepakan penalti Harry Kane akan buat lebih baik, tetapi dalam segala hal lain Spurs diatasi dengan baik tanpa penyerang mereka sebagai Anak Korea Selatan dihasilkan satu lagi persembahan yang mempesonakan.

Sebaliknya, City bergelut tanpa lelaki mereka sendiri hilang, Kevin De Bruyne, yang telah diilhamkan permulaan gemilang mereka musim ini.

Gardiola memberi pertolongan dalam kekalahan, mengakui Spurs telah beraksi lebih baik.

“Kami sedikit lewat dalam semua aspek. Kita tidak boleh mempunyai banyak peluang, dalam banyak aspek mereka lebih baik daripada kita,” katanya.

“Mereka yang lebih tajam untuk bola kedua , di England anda perlu untuk mengawal itu. Bola sepak adalah 90 minit, kami bermula dengan baik tetapi kita tidak mempunyai permainan. kami menghadapi masalah untuk mengawal permainan. “

Manchester United juga mempunyai petang mengecewakan Stoke berdaftar mata pertama di Old Trafford sejak 1989 apabila Joe Allen muncul sehingga lewat untuk slot gol penyamaan ketika seri 1-1. gol keduanya dalam perlawanan berturut-turut berpindah pelawat dari bahagian bawah jadual di atas Sunderland dan susut sedikit tekanan ke atas pengurus Mark Hughes.

Sekali lagi Jose Mourinho memilih untuk memulakan Wayne Rooney di bangku simpanan, membawa dia di dalam penggantian double dengan Anthony Martial. Dalam masa dua minit United berada di hadapan, walaupun ia adalah dari Perancis itu, tidak penjaring terbanyak England yang menjaringkan.

Walaupun hasil, yang meninggalkan United tiga mata lebih teruk daripada di peringkat yang sama musim lalu di bawah Louis van Gaal, Mourinho berkata ia adalah “persembahan terbaik musim ini” United.

“ia adalah jauh lebih baik daripada menentang Leicester (ketika United menang 4-1 minggu lepas). ia boleh menjadi 3-0 atau 4-0 di separuh masa, 6-0 pada akhir permainan, tetapi hasilnya adalah 1-1. tetapi itulah bola sepak. ”

Leicester City seri 0-0 dengan Southampton, yang sekarang sudah enam perlawanan tanpa melepaskan gol. Charlie Austin datang paling dekat dengan pemarkahan, memukul jawatan itu dengan usaha babak pertama.

(Penyuntingan oleh Pritha Sarkar)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

kerja kosong malaysia