Home / Teknologi / Spotify dalam perbincangan awal untuk membeli SoundCloud

Spotify dalam perbincangan awal untuk membeli SoundCloud

Billion dollar company: SoundCloud is exploring strategic options for the company, including a sale, that could value it at US$1bil (RM4.1bil). —  Reuters

Billion syarikat dolar: SoundCloud sedang meneroka pilihan strategik bagi syarikat itu, termasuk jualan, yang boleh menghargainya AS $ 1 bil (RM4.1bil). – Reuters

Sweden pembekal perkhidmatan muzik-streaming Spotify dalam perbincangan awal untuk mengambil alih Jerman saingan SoundCloud, yang Times Kewangan melaporkan pada hari Rabu, memetik wakil yang terlibat dalam perbincangan .

pengasas dan pelabur SoundCloud itu telah meneroka pilihan strategik untuk syarikat, termasuk jualan, yang boleh menghargainya pada AS $ 1 bilion (RM4.1bil), Bloomberg dilaporkan pada bulan Julai, memetik orang biasa dengan perkara itu.

Kisah FT tidak memberikan butiran lanjut.

Syarikat-syarikat Music-live telah berjuang untuk menjadikan keuntungan tengah-tengah persaingan yang semakin meningkat dari pemain yang lebih besar seperti Apple Inc.

Amazon.com Inc juga bersedia untuk melancarkan muzik-streaming perkhidmatan langganan yang berdiri sendiri, Reuters melaporkan pada bulan Jun, memetik sumber yang tahu perkara itu.

SoundCloud enggan mengulas, manakala Spotify tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan komen. – Reuters

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.