Home / Sukan / Southampton pembantu Black dinamakan dalam siasatan akhbar

Southampton pembantu Black dinamakan dalam siasatan akhbar

LONDON (Reuters) – Southampton telah berikrar untuk bekerjasama dengan FA dan Liga Perdana selepas pembantu kelab pengurus Eric Black dinamakan dalam penyiasatan akhbar itu yang menyaksikan pengurus England Sam Allardyce dan pembantu Barnsley Tommy Wright kehilangan pekerjaan mereka.

The Daily Telegraph melaporkan pada Khamis bahawa Black, 52, bertemu dengan seorang wakil palsu daripada Far East firma pada 2 September di sebuah hotel di Hampshire yang berkata beliau berminat dalam pasaran perpindahan bilion paun bola sepak Inggeris.

Black memberitahu akhbar itu pada hari Khamis bahawa dia menafikan membuat sebarang cadangan kepada pemberita menyamar mereka bahawa pegawai bola sepak perlu dibayar semasa rundingan pemindahan

Setelah menyedari bahawa Black akan dipamerkan pada artikel Telegraph, kelab ini mengeluarkan kenyataan di laman web mereka (southamptonfc.com) berkata:. “Kita ada hari ini dihubungi The FA dan The Premier liga, dan bercadang untuk bekerjasama dengan kedua-dua badan mengenai perkara ini apabila fakta-fakta menjadi jelas.

“Southampton Football Club komited sepenuhnya untuk menyiasat apa-apa keadaan yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung kepada kelab kami, pekerja atau masyarakat yang lebih luas . “

Black, yang berada di bangku Southampton untuk mereka permainan kumpulan Liga Europa menentang Hapoel Beer-Sheva di Israel pada hari Khamis, menyertai kelab pantai selatan sebagai pembantu kepada pengurus Perancis baru mereka Claude Puel Jun 30.

Allardyce hilang kerja England pada Selasa selepas FA berkata beliau telah berkelakuan secara tidak wajar berikut penggambaran rahsia yang menunjukkan kepadanya menawarkan nasihat kepada peniaga-peniaga tentang bagaimana untuk “mendapatkan sekitar” kaedah-kaedah mengenai pemindahan pemain.

English kelab divisyen dua Barnsley dipecat ketua jurulatih pembantu Tommy Wright pada hari Khamis selepas dakwaan dalam Telegraph bahawa beliau menerima wang tunai “bung” sebanyak 5,000 pound ($ 6,484.00). Wright menafikan sebarang salah laku.

The Telegraph berkata penggambaran rahsia menunjukkan Wright menerima bung selepas bersetuju untuk membantu firma Far Eastern palsu yang mahu mendapat keuntungan daripada pemindahan.

($ 1 = 0,7711 paun)

(Penulisan oleh Ken Ferris; Penyuntingan oleh Mitch Phillips)

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.