Home / Teknologi / Sony melancarkan Xperia XZ dan Xperia X Compact

Sony melancarkan Xperia XZ dan Xperia X Compact

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Stabilised cameras: Models showing off the new Sony Xperia XZ at the launch in Kuala Lumpur recently.

kamera Stabilised:. Model pamer Sony Xperia XZ baru pada majlis pelancaran itu di Kuala Lumpur baru-baru

Dengan telefon pintar Xperia XZ Dan Xperia X Compact baru Sony, syarikat itu telah memberi tumpuan kepada menghasilkan kamera yang lebih baik sebagai tambahan kepada semua spesifikasi perkakasan yang biasa anda dapati dari kebanyakan telefon pintar Android hari ini.

Kedua-dua telefon pintar mempunyai 23 megapiksel 1 / 2.3in Exmor RS sensor dengan 24mm Sony G jenama kanta.

Apa yang baru adalah bahawa syarikat itu cuba menjaja teknologi “sensing imej tiga” untuk menyokong kamera – sensor imej telah fasa mengesan piksel untuk autofocus cepat serta sensor laser autofocus untuk membantu dengan memberi tumpuan dalam keadaan cahaya rendah dan sensor RGBC-IR warna untuk ukuran imbangan putih tepat.

Juga baru adalah SteadyShot dengan mod Active Pintar yang Sony mendakwa menawarkan sistem penstabilan imej 5-paksi untuk menghasilkan video yang lebih stabil.

Satu-satunya perbezaan utama antara Xperia XZ dan Xperia X kamera belakang menghadap Compact ialah XZ boleh menembak HD penuh dan video 4K resolusi manakala Xperia X padat hanya pucuk sehingga HD penuh pada 60fps.

Bahagian depan menghadap kamera pada Xperia XZ juga berbeza – ia adalah 13 megapiksel Exmor RS sensor manakala Xperia X Compact adalah sensor imej 5 megapiksel

.

Di perkakasan, Xperia XZ, menjadi model yang lebih mahal, datang dengan spesifikasi perkakasan yang lebih tinggi dan berjalan di atas 820 pemproses Qualcomm Snapdragon, Android 6.0.1, 3GB RAM, storan dalaman 64GB, slot kad microSD dan paparan adalah penuh paparan HD Triluminous 5.2in.

Xperia X padat, di sisi lain, berjalan di atas 650 pemproses Qualcomm Snapdragon, Android 6.0.1, 3GB RAM, storan dalaman 32GB, slot kad microSD dan paparan adalah 4.6in 720p Triluminous paparan.

Xperia XZ mempunyai harga runcit yang disyorkan RM2,699 manakala Xperia X padat akan pergi untuk RM1,999.

Kedua-dua Xperia XZ dan Xperia X padat boleh didapati di seluruh negara bermula 7 Okt di Sony Mobile Stores, Pusat Sony dan pengedar sah.

Telefon adalah juga boleh didapati untuk pra pesanan hari pada 11street.my dan pelanggan yang preorder pada laman web ini akan dapat untuk mendapatkan hadiah percuma dan akan diberi peluang untuk mengambil bahagian dalam cabutan bertuah untuk memenangi Cristiano Ronaldo menandatangani jersi bernilai RM3,000.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *