Home / Sukan / Son menyerang lagi untuk memberikan Tottenham 1-0 menang dalam Moscow

Son menyerang lagi untuk memberikan Tottenham 1-0 menang dalam Moscow

MOSCOW (Reuters) – Son Heung-min menjaringkan gol kelimanya dalam sebanyak permainan untuk memberikan Tottenham Hotspur menang 1-0 ke atas pasukan CSKA Moscow yang terhad dalam pertembungan Liga Juara-Juara Kumpulan E di Moscow pada Selasa.

Walaupun terlepas lima pemain utama, pengurus Tottenham Mauricio Pochettino masih mampu untuk menamakan barisan yang kukuh sebagai Spurs bermain Perlawanan liga pernah Juara-Juara pertama mereka di ibu negara Rusia.

Sisi English bermula dengan baik dan memiliki dikuasai tetapi penjaga gol CSKA Igor Akinfeev, yang sedang mencari bolos pertama dalam 39 pertemuan Liga Juara-Juara, sebahagian besarnya terganggu awal

Zoran Tosic perlu buat lebih baik untuk pasukan tuan rumah hanya selepas setengah jam kerana dia berkobar lebih dengan kaki kirinya dari pinggir kawasan penalti.

Beberapa minit kemudian, Dele Alli dilepas meragut bahagian atas palang gol dengan jarak yang sangat baik dari jarak dengan Akinfeev dipukul.

Tottenham terus menekan selepas rehat, dengan CSKA gembira untuk duduk di atas serangan balas. Walau bagaimanapun, lelaki Tentera tidak mempunyai apa-apa kadar menyebabkan Spurs sebarang masalah besar ketika berbuka.

sisi London utara mendahului berhak selepas 71 minit melalui Anak dalam bentuk. Korea Selatan antarabangsa, yang menjaringkan dua gol dalam kemenangan 2-1 liga di Middlesbrough, Sabtu lalu, hanya berjaya mendapat kuasa yang mencukupi pada pukulan untuk mengambil melepasi Akinfeev.

Tuan rumah menolak untuk gol penyamaan, tetapi Hugo Lloris sebahagian besarnya terganggu, selain daripada Roman Eremenko swerving ditembak dari jarak jauh, sebagai Tottenham mendapatkan kempen Liga Juara-Juara kembali ke landasan yang berharga tiga mata di Moscow.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.