Home / Berita / sniffles Trump media sensasi sosial

sniffles Trump media sensasi sosial

NEW YORK (Reuters) – calon presiden Republikan Donald Trump mencuri perhatian media sosial semasa perbahasan presiden Amerika Syarikat pada malam Isnin – kali ini untuk apa yang pengguna Twitter berjenama yang #Trumpsniffle.

Ahli perniagaan kaya dilihat dan dengar sniffling berulang kali kerana dia menghadapi mati terhadap saingan Demokratik Hillary Clinton dalam perdebatan pertama mereka, yang membawa kepada hashtag.

The Twittersphere sibuk dengan meme suka bermain dan animasi sebagai penonton cuba untuk mencari tahu apa yang menyebabkan hidung Trump untuk menjalankan. Parody akaun Sinus Donald (@TrumpsSinuses) dan Trump menghidu (@TrumpSniff) serta-merta mendapat pengikut yang ramai.

Seorang pembantu kempen berkata Trump, 70, tidak mempunyai sejuk.

Beberapa tweeters merampas sniffling untuk membidas Trump lebih menggali berulang beliau di kesihatan dan stamina Clinton, 68, yang mengalami pneumonia awal bulan ini.

“Saya bimbang tentang @ realDonaldTrump ini kesihatan – adalah tanda-tanda selsema sesuatu yang lebih serius #debatenight #sniff,”. Menulis sebarang tweet pengguna Scott Charton (https://twitter.com/ScottCharton/status/780577081818087424)

Twitter berkata debat itu yang paling tweeted tentang masa politik dalam sejarah syarikat media sosial itu. Trump menjadi tumpuan 62 peratus daripada perbualan pada platform media sosial, Twitter berkata.

Pada Facebook, perbualan mengenai Trump terdiri 79 peratus daripada perbahasan perbualan, manakala bahagian Clinton perbualan adalah 21 peratus.

Walaupun begitu, sentimen muncul untuk pergi dengan cara Clinton. Sosial firma analisis media Zoomph berkata tweet menyebut Clinton berakhir pada nisbah kira-kira 1.5 hingga 1, yang bermakna bahawa bagi setiap sebutan negatif, terdapat 1.5 positif menyebut, Zoomph berkata.

Sentimen terhadap Trump berubah-ubah, tetapi berakhir hampir berubah pada nisbah satu sebutan positif kepada setiap orang yang negatif.

yang tweeted tentang topik adalah ekonomi, hal ehwal luar negeri, tenaga dan alam sekitar, keganasan dan senjata.

(Laporan oleh Angela Moon; Penyuntingan oleh Caren Bohan dan Howard Goller)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *