Home / Sukan / skor Slimani lagi sebagai Leicester menewaskan Porto

skor Slimani lagi sebagai Leicester menewaskan Porto

LEICESTER, England (Reuters) – Leicester City terlupa perjuangan domestik mereka menempatkan diri berturut kemenangan Liga Juara-Juara kedua sebagai Islam Slimani diseksa musuh biasa dengan memegang satu-satunya gol dalam kemenangan 1-0 ke atas Porto pada Selasa.

Leicester duduk teratas Kumpulan G dengan enam mata selepas Slimani diketuai kuat rumah daripada sepakan silang Riyad Mahrez pada separuh pertama untuk gol keenam dalam empat perlawanan terakhir menentang Porto, setelah menyertai Leicester dari Sporting Lisbon pada bulan Ogos.

Ia adalah kali pertama Leicester telah merasai bola sepak Liga Juara-Juara di rumah dan mereka datang ke dalam permainan di belakang kekalahan 4-1 kepada Manchester United dan rentetan prestasi buruk dalam Liga Perdana Inggeris, tetapi mereka kelihatan selesa sepanjang menentang Porto.

Para pelawat, yang mempunyai satu mata daripada dua perlawanan pembukaan kumpulan mereka, tidak berjaya untuk gemeretuk jawatan lewat melalui Yesus Corona, tetapi mereka tidak dapat memberi tekanan yang mencukupi kerana mereka gagal menang untuk kali ke-17 di England.

“Kami bermain dengan roh kita malam ini,” kata pengurus Leicester Claudio Ranieri sebagai pasukannya kekal dua mata di atas FC Copenhagen di bahagian atas kumpulan.

“Pas lepas bukan sentiasa ada, tetapi Riyad Mahrez dibuat satu pas yang hebat untuk Slimani.”

Leicester mungkin orang baru Liga Juara-Juara tetapi dalam Slimani, kelab Inggeris itu mempunyai pemain yang tahu lawan Portugis mereka yang berpengalaman dengan baik dan telah menikmati kejayaan yang luar biasa terhadap mereka.

Dia telah ditandatangani dari pesaing mereka Sukan menjaringkan bebas menentang Porto dalam mesyuarat baru-baru ini dan ia menyebabkan mereka masalah tidak lama selepas bermula di Stadium King Power.

Algeria berkhidmat amaran apabila menanduk sepakan percuma Marc Albrighton lurus pada penjaga gol Porto Iker Casillas selepas 11 minit tetapi dia lebih klinikal 14 minit kemudian.

Mahrez dikawal silang bidang lulus luar biasa, sebelum beralih bola keluar dari kakinya dan lencong silang sempurna ke jalan Slimani yang melancarkan dirinya di hadapan pemain pertahanan itu untuk mengetuai rumah.

Ia merupakan gol ketiga dalam empat perlawanan untuk Leicester, semua yang telah tajuk.

Porto, yang telah mencari riang gembira dalam minit pembukaan, kelihatan kempis, walaupun sepakan percuma lencong dari Miguel Layún yang hanyut tersasar datang dekat dengan meratakan pertemuan 10 minit sebelum rehat.

Terdapat adalah beberapa peluang sebenar selepas rehat dengan Mahrez mempunyai usaha awal ditolak luas oleh Casillas sebelum Porto mula mengenakan tekanan lewat sebagai Leicester duduk belakang dan cuba untuk memukul mereka di kaunter.

Walaupun mempunyai banyak bola, Porto dicipta sedikit sehingga minit ke-84 apabila usaha rifled pemain gantian, Corona telah dipesongkan tiang dan jauh untuk keselamatan.

(Laporan oleh Toby Davis di London ,; editing oleh Pritha Sarkar dan Ian Chadband)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *