Home / Berita / Singapura didatangi Hong Kong taman permainan paling mahal kedua di Asia untuk orang kaya, selepas Shanghai

Singapura didatangi Hong Kong taman permainan paling mahal kedua di Asia untuk orang kaya, selepas Shanghai

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Singapura telah mengatasi Hong Kong taman permainan kedua paling mahal di Asia untuk orang kaya, selepas kedua mengambil hit daripada mengecut perbelanjaan oleh pelancong.

Tetapi kos perumahan mewah di Hong Kong masih sekitar lima kali ganda purata bagi rantau ini, walaupun arak dan barang kemas menjadi lebih murah, menurut Julius Baer, ​​bank ketiga terbesar di Switzerland selepas UBS dan Credit Suisse.

Menurut Laporan Kekayaan tahunan kelima, yang disiarkan pada Selasa, bagi tahun kedua berturut-Shanghai merampas kedudukan teratas serantau dalam ranking daripada bandar-bandar termahal untuk individu bernilai bersih tinggi.

Kos penginapan hospital, rawatan Botox, jam tangan dan cerut lebih mahal di bandar China daripada di tempat lain. Juga dinilai adalah kos penerbangan kelas perniagaan, keahlian golf, kereta, wanita beg tangan dan barang kemas antara 20 barangan dan perkhidmatan berbanding di 11 bandar-bandar mega Asia, termasuk Tokyo, Seoul, Taipei dan Kuala Lumpur.

Tahun ini, Tokyo melepasi Taipei dan Seoul untuk menjadi bandar paling mahal keempat untuk Asia mewah.

Faktor-faktor seperti kadar pertukaran, cukai dan duti boleh bermakna barangan mewah kos ketara lebih di tanah besar

kelima Laporan Kekayaan tahunan Julius Baer

Singapura mendapat tanah di Hong Kong pada jadual liga, sebagai mewah sedan, peguam dan barang kemas adalah “jauh lebih mahal” di Kota singa, laporan itu mendapati, didorong sebahagiannya oleh cukai tempatan berat dan bekalan kenderaan dikawal.

Kajian menunjukkan Hong Kong kelab golf yuran keahlian meningkat yang mengejutkan 36.5 peratus daripada tahun sebelumnya, manakala harta kediaman – ditakrifkan dalam kajian sebagai rumah mewah di lokasi utama kira-kira 4,000 kaki persegi di kawasan – kos purata US $ 41.240.000, walaupun itu susut 8.7 peratus daripada setahun yang lalu.

Ia diikuti oleh Shanghai, di mana harta kediaman premium boleh kos kira-kira AS $ 16.580.000.

“Faktor-faktor seperti kadar pertukaran, cukai dan duti boleh bermakna kos barangan mewah ketara lebih di tanah besar,” kata Laporan Kekayaan.

Tidak kira pertumbuhan ekonomi terhenti, yang kaya dengan Shanghai – bandar terbesar di China dan rumah kepada banyak syarikat multinasional daripada mana-mana sahaja di negara ini – perlu membayar sehingga AS $ 1,038 untuk tinggal di hospital, lebih dua kali ganda daripada purata 11 bandar-bandar yang dikaji .

Yuran guaman dan keahlian kelab golf telah hanya dua barangan mewah yang lebih murah di Shanghai.

“Jurang besar semasa antara harga perumahan mewah Hong Kong dan Shanghai mungkin masih mengambil masa beberapa tahun untuk menutup dan masih kekal sebagai antara tiga bandar raya paling mahal di Asia pada masa itu,” kata Pearlyn Wong, Pengarah Eksekutif, pasaran dan penyelesaian nasihat Asia dengan Julius Baer.

Dengan perjalanan premium bersedia untuk berkembang dengan ketara di seluruh Asia pada tahun-tahun akan datang, bank swasta Swiss berkata ia menjangka untuk melihat peningkatan harga yang berterusan dalam harga untuk perjalanan, penginapan dan penjagaan kesihatan.

An suite hotel purata Tokyo pada masa ini kos yang paling di 11 bandar-bandar Asia yang ditinjau, menetapkan anda kembali sehingga AS $ 923 semalam (peningkatan sebanyak 34 peratus pada tahun lepas) manakala purata Hong Kong adalah US $ 838.

Secara keseluruhan laporan itu mendapati kumpulan aset boleh dilabur disediakan untuk Asia super kaya boleh mencecah sehingga AS $ 14.5 trilion menjelang tahun 2020, dengan lebih daripada US $ 8 trilion dihasilkan di China sahaja.

Daripada 11 bandar-bandar yang diukur, Mumbai adalah yang paling kurang mahal untuk perbelanjaan mewah walaupun nasib berkembang pesat di India daripada individu yang mempunyai nilai bersih yang tinggi.

Untuk berita terkini dari Selatan China Morning Post memuat turun aplikasi mudah alih kami. Copyright 2016.

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *