Home / Makanan / Shanghai makan menutup hari selepas mendapat bintang Michelin

Shanghai makan menutup hari selepas mendapat bintang Michelin

Shanghai diner closes day after getting Michelin star

Seorang wanita berjalan masa lalu tertutup Taian Jadual di Shanghai. Notis di pintu menyatakan bahawa perniagaan adalah ‘digantung’ kerana penyusunan semula dalaman. Photo:. AFP

Makanan

Sebuah restoran Shanghai telah ditutup sehari selepas dianugerahkan bintang didambakan dalam edisi Cina tanah besar pertama panduan Michelin

Taian Jadual – salah satu daripada 26 restoran di bandar untuk menerima bintang Michelin – “digantung” perniagaan pada 22 Sept “kerana penyusunan semula dalaman”, suatu notis di pintu depan yang berkata

penubuhan berbintang, di tingkat bawah. bangunan kediaman lima tingkat di pusat bandar Shanghai, menghidangkan masakan Barat yang terdiri daripada endives dipanggang beets salai oleh chef Stefan Stiller, menurut laman web di restoran.

The “restoran anggun” mempunyai menu yang “perubahan bulanan dan menggunakan baik bahan-bahan yang sangat baik dan resipi pandai, “menurut keterangan Michelin.

Ia dibuka untuk perniagaan pada April.

makan itu sebelum ini telah diarah tutup oleh pegawai-pegawai tempatan kerana kekurangan lesen yang betul, Xinmin Evening News melaporkan baru-baru ini, sambil menambah pihak berkuasa campur selepas jiran mengadu.

Penduduk yang tinggal di atas restoran berkata asap dapur dan bunyi terganggu kehidupan asal mereka, dan mereka petisyen pengawal selia tempatan untuk mempunyai kedai makan ditutup.

“bunyi yang sentiasa ada, dengan subwoofer stereo bergetar. Ia begitu panas di mana kita hidup, tetapi kita tidak boleh membuka tingkap kami, “Zhang Fuzhen, yang tinggal di tingkat dua bangunan itu.

Michelin melancarkan panduan China sulungnya pada 21 Sept untuk sebarang gangguan yang besar.

Garis panduan itu, mula-mula diterbitkan di Perancis lebih daripada satu abad yang lalu untuk mempromosikan pelancongan kereta, kini meliputi 28 negara dan sorotan pelbagai masakan termasuk Brazil, Burma, Cajun, Peru, dan Tibet.

Restoran diiktiraf oleh bible masakan telah menggunakan anugerah berprestij itu untuk membina perniagaan yang besar, dengan Hong Kong, Tim Ho Wan dan Taiwan Din Tai Fung bertukar menjadi francais antarabangsa.

idea asal untuk restoran itu “untuk membina tempat yang kecil untuk melayan rakan-rakan kami dan mempunyai beberapa pencinta makanan dan chef rakan di seluruh untuk mewujudkan hidangan baru dan kreatif, “kata Taian Jadual dalam satu kenyataan, sambil menambah” kita pasti tidak pernah sengaja dirancang untuk melanggar sebarang peraturan. “

syarikat itu, ia berkata, merancang untuk membuka semula selepas berpindah ke alamat baru, sambil menambah “Saya memohon maaf kepada semua tetamu yang telah menempah tempat duduk sudah untuk minggu-minggu akan datang.”

Michelin di China tidak segera membalas kepada permintaan untuk komen . – AFP RELAXNEWS

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.