Home / Sukan / Selangor pada landasan untuk mengekalkan Piala Malaysia selepas kemenangan separuh akhir

Selangor pada landasan untuk mengekalkan Piala Malaysia selepas kemenangan separuh akhir

Ahmad Hazwan celebrates his goal during the Malaysia Cup semi-final match against Terengganu FC II at the Shah Alam Stadium. - IZZRAFIQ ALIAS / The Star

Ahmad Hazwan meraikan gol ketika Piala Malaysia perlawanan separuh akhir menentang Terengganu FC II di Stadium Shah Alam. . – IZZRAFIQ ALIAS / The Star

SHAH ALAM: Selangor berada pada landasan untuk mempertahankan kejuaraan Piala Malaysia

The Red Giants bangkit daripada ketinggalan untuk menewaskan Terengganu FC II 2-1 dalam perlawanan pertama peringkat separuh akhir di Stadium Shah Alam, Sabtu lalu.

The Titans pergi di depan selepas penyerang Brazil, Patrick Cruz menjaringkan gol menerusi sepakan penalti pada minit ke-14, tetapi Selangor bangkit melalui gol penyamaan Ahmad Hazwan Bakri pada minit ke-44.

serangan sengit Selangor pada separuh kedua berhasil apabila gol minit ke-80 pemain pertahanan Nigeria Ugoh Ukah yang dihantar peminat Red Giants melompat untuk kegembiraan.

The Red Giants boleh menang dengan margin yang lebih besar tetapi penyudah tumpul Selangor membiarkan Titans, bermain hanya kedua separuh akhir sejak 2011, dari buku itu.

Ahmad Hazwan boleh mencecah hatrik sekiranya dia tidak muffed pengundi atas minit ke-61 dan ke-68 minit.

Skipper Andik Vermansyah mempunyai peluang besar untuk memberi Selangor permulaan yang gemilang, tetapi tampar dari dalam kotak penalti diselamatkan oleh penjaga gol Terengganu FC II Mohd Ilham Amirullah Razali pada minit ke-14.

Hanya apabila Red Giants telah mula mengambil momentum, bencana melanda apabila pemain pertahanan Bunyamin Umar mengakui penalti dengan menurunkan Muhd ​​Sapawi Rasid dalam kotak pada minit ke-21.

Cruz menjaringkan gol dari tempat kejadian untuk memberi pasukan pantai timur kelebihan jauh gol untuk perlawanan timbal balik kaki di Stadium Sultan Ismail di Kuala Terengganu pada Oktober 15.

Selangor menerima talian hayat sebelum rehat apabila penyerang Ahmad Hazwan menjaringkan permata gol dari bahagian atas kotak pada minit ke-44.

Ahmad Hazwan, yang mempunyai permainan yang tenang, tiba-tiba datang hidup untuk menutup mulut pelawat apabila dia mengambil pembersihan dari sudut sepakan ke sisi-langkah pertahanan sebelum melencongkan pukulan ke penjuru gawang.

Kemudian datang pukulan gemuruh Ukah dari kotak yang belayar lalu lautan kaki dan ke dalam gol 10 minit sebelum tamat.

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.