Home / Berita / Sekurang-kurangnya 2 maut bangunan runtuh di Bengaluru

Sekurang-kurangnya 2 maut bangunan runtuh di Bengaluru

BENGALURU, India (Reuters) – Sekurang-kurangnya dua orang terbunuh dan beberapa lagi terperangkap selepas sebuah bangunan lima tingkat tidak lengkap runtuh di hab teknologi India Bengaluru pada Rabu, kata para pegawai.

bangunan-bangunan kediaman, yang telah berada di bawah pembinaan untuk beberapa bulan, terletak dalam kejiranan Bellandur di bandar ini, rumah ke apartmen mewah blok, asrama dan pejabat syarikat-syarikat teknologi.

kawasan, yang mengelilingi tasik dengan nama yang sama dan rusuk jalan lingkar, telah mengalami ledakan pembinaan dalam tahun-tahun kebelakangan ini.

pegawai Penyelamat di tempat kejadian berkata seorang pengawal keselamatan yang bekerja di bangunan bersebelahan telah terbunuh dan tiga pekerja binaan kekal terperangkap lewat kelmarin.

seorang inspektor polis kemudian memberitahu Reuters melalui telefon bahawa seorang pekerja pembinaan berusia 24 tahun itu juga telah dibunuh. Ia tidak jelas sama ada dia adalah salah satu daripada tiga pekerja terperangkap.

Sekurang-kurangnya empat orang telah ditarik dari bawah runtuhan.

Salah seorang lelaki diselamatkan, yang memberikan namanya sebagai Bishnu berkata dia adalah seorang tiler dari rantau West Bengal. Katanya, beliau telah bekerja di tingkat empat apabila bangunan itu runtuh sisi.

Dari pusat persaraan mengantuk dikenali sebagai “Garden City” pada 1990-an, Bengaluru telah berkembang menjadi sebuah metropolis yang luas sebanyak 10 juta bahawa rumah-rumah pejabat utama banyak syarikat teknologi antarabangsa.

krew Rescue bekerja malam di tengah-tengah runtuhan, banyak yang kekal dikelilingi oleh perancah buluh.

“Kami menarik diri seorang yang kudung kaki telah terperangkap di dalam runtuhan, “kata AdId Inamdar, seorang pengurus di sebuah hotel berdekatan, yang berlari melalui awan debu untuk sampai ke tempat kejadian.

” Kami hanya dapat melihat belakang orang lain. Kami hapuskan blok konkrit di atasnya dan beliau mengalami pendarahan teruk kepalanya rosak teruk “

(Laporan oleh Aby Jose Koilparambil, Derek Deepak Francis dan Robin Paxton di Bengaluru dan Aditi Shah di New Delhi; Penyuntingan oleh Toby Chopra dan Ted Kerr)..

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.