Home / Berita / Sehingga 600 cedera dalam Aleppo timur Syria, pemindahan diperlukan – PBB

Sehingga 600 cedera dalam Aleppo timur Syria, pemindahan diperlukan – PBB

facebook LIKE UTK TERIMA UPDATE TERKINI & KLIK [X] UTK TUTUP--> Button Close

Like kami di facebook untuk menerima update terkini terus ke wall facebook anda.

GENEVA (Reuters) – Beratus-ratus cedera keperluan pemindahan dari dikepung Aleppo timur, di mana bekalan perubatan habis dan hanya ada catuan untuk satu perempat daripada penduduk, timbalan PBB Syria utusan Ramzy Ezzeldine Ramzy, semalam.

Ramzy, bercakap kepada pemberita di Geneva selepas mesyuarat mingguan yang pasukan petugas kemanusiaan, yang dipanggil untuk Rusia dan Amerika Syarikat untuk “membangkitkan” pemberhentian mereka perjanjian permusuhan 19 Sept dan “menjadikannya satu realiti sekali lagi”.

“Saya rasa ini adalah cara yang terbaik daripada ini sangat sukar keadaan kemanusiaan dan tentera di-orang Aram mendapati diri mereka dalam hari ini, “katanya.

keadaan dramatik dalam dikuasai pemberontak timur Aleppo dan” pengeboman udara amat berat “telah” membayangi “mesyuarat kumpulan yang menghubungkan kuasa utama dan serantau.

“dianggarkan bahawa sebanyak 600 cedera tidak boleh diberikan rawatan yang mencukupi,” kata Ramzy, menyatakan bahawa sektor yang dikuasai pemberontak beberapa 275,000 baru sahaja 35 doktor dan daya terhad bekalan perubatan.

Beratus-ratus evakuasi perubatan adalah “keutamaan pada ketika ini,” katanya. Terdapat juga “kekurangan teruk” air dan elektrik dan banyak kedai roti ditutup.

(Laporan oleh Tom Batu dan Stephanie Nebehay; Penyuntingan oleh Toby Chopra dan Alexandra Hudson)

Artikel Yang Mungkin Anda Minati

jual beli kereta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *